Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo Nordisk: Kursfald ændrer ikke helårsindtrykket


99574 Helge Larsen/PI-redaktør 20/12 2021 09:03
2
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Novo Nordisk meddelte fredag, at problemer hos en underleverandør af Wegovy får en indflydelse på deres 2022 udsigter. Aktien faldt med 8,4 % i USA og langt over 100 mia. DKK forsvandt fra markedsværdien. Var det en overreaktion?



· Novo Nordisk meddelte fredag efter dansk lukketid, at et problem hos en underleverandør i produktionsprocessen med "Wegovy" (produkt til overvægtige) har en betydning for 2022 forventningerne.

· 2021 forventningerne fastholdes, men udfordringerne vil få en konsekvens for næste år

· I New York faldt Novo Nordisk aktiekurs med 8,4 % på nyheden.

· Det kan virke som en meget markant reaktion på grund af en "teknikalitet" med hensyn til leveringsudfordringer.

Reelt er der dog nok mere end blot "leveringsproblemer" og udskydelse bag ved kursfaldet, som kappede mere end 100 mia. DKK af markedsværdien:

· Prisfastsættelsen er tårnhøj. Som det fremgår af nedenstående oversigt, blev Novo Nordisk ved en slutpris på 765 i Danmark i fredags prissat til mere end 28x, 2023 forventningerne.

· Indtjeningsforventningerne for 2023 ligger tilmed mere end 25 % over 2021. Der forventes altså en meget markant vækst de kommende år, som ikke mindst er drevet af Wegovy.

· Novo Nordisk er år til dato til og med i fredags, steget med 79 %!

· Det er vil altså være helt naturligt, hvis mange investorer bliver nervøse over udsigterne til kortsigtede udfordringer og hjemtager nogle af de ekstreme gevinster, som de har i Danmarks i særklasse mest værdifulde børsnoterede selskab

· Udfordringerne med Wegovy er en faktor. Et andet forhold, som kan tænkes at gøre investorerne lidt urolige er kombinationen af den meget høje prisfastsættelse, Wegovy udfordringerne og at Novo Nordisk for nogle uger siden meddelte, at lavere priser i Kina inden for diabetes kan koste lidt på omsætning, volumen og indtjening i 2022.

Spændende telefonkonference kl. 14.30, dansk tid

Novo Nordisk har indkaldt til en telefonkonference mandag kl. 8.30 New York tid. Det svarer til 14.30 dansk tid for at orientere om udfordringer og konsekvenserne. Indtil da vil det være naturligt, at investorerne i større omfang mandag tager udgangspunkt i fredagens amerikanske kursfald, som skete under en omsætning som var ca. 6x den gennemsnitlige, I givet fald svarer det til en dansk handelsstart i niveauet 700-710. Helt så galt går det næppe, men kursfald på 5-7% i forhold til fredagens danske slutkurs er absolut ikke umuligt. 2022 estimaterne vil formentlig blive let nedjusteret.

Det kan ramme "vækstopfattelsen", risikopræmien og i et "uens" aktieår, hvor de store har drevet aktiekursudviklingen, er det ikke vanskeligt at forestille sig, at mange investorer vil satse på det sikre, og hjemtage ekstreme gevinster.

Figur 1: Udviklingen i konsensus for indtjeningen for 2021/2022/2023 for Novo Nordisk, EPS i DKK

Kilde: Marketscreener




21/12 2021 08:13 Helge Larsen/PI-redaktør 099605



Novo :11,7 % kursfald ryster ikke selskabet eller investorer https://www.proinvestor.com/index.php?p=debat_1&postid=99604



TRÅDOVERSIGT