Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novo :11,7 % kursfald ryster ikke selskabet eller investorer


99604 Helge Larsen/PI-redaktør 21/12 2021 08:12
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Novo Nordisk og investorerne fik sig en rystetur i går, og aktien tabte 11,7 % af sin værdi. Handelsudviklingen tegner dog et tydeligt billede af investorernes klippefaste tro på det langsigtede potentiale



· Novo Nordisk mistede tæt ved 200 mia. i markedsværdi i gårsdagens danske handel

· En overgang var faldet på 16 %, men nedturen endte med "kun" at blive på 11,7 %

· Uanset hvordan man vender og drejer situationen, er et fald på 11,7 % og 200 mia. markedsværdikroner ikke hverdagskost for større selskaber og især for Novo Nordisk.

· Udsving af den procentvise kaliber sker dog. Da Novo Nordisk med få måneders mellemrum i 2016 halverede sine kort- og langsigtede vækstforventninger med få måneders mellemrum, var der store kursfald til aktien, som dengang faldt ned mod kurs 200. Siden da, er aktien næsten 4x forud for mandagens nedtur.

· Da Vestas for ca. 6 uger siden nedjusterede sine forventninger, faldt aktien med næsten 20 % og aktiehandlen var med næsten 20 mio. handlede aktier helt ekstrem.

· I går blev der omsat 6,6 mio. aktier i Novo Nordisk. Det svarer til en "omsætningsværdi" på ca. 4,5 mia.

· Omsætningsværdien i forbindelse med Vestas' nedjustering var omtrent den samme på trods af at den samlede markedsværdi i Vestas er ca. 1/9 af den som Novo Nordisk har

· Investorerne i Novo Nordisk sidder med andre ord mere roligt i investeringsbåden og forbliver langsigtede investorer. Selv korrigeret for at Novo Nordisk har en meget stor enkeltaktionær, er der tale om en forholdsvis mindre relativ omsætning



Investorerne tænder det lange investeringslys



Novo Nordisk har en speciel status. Markedsværdien er med ca. 250 mia. USD i den absolutte globale superliga indenfor medicinalselskaber. Aktien var forud for gårsdagens kursfald steget med 79 % i år. Det svarer til ca. 800 mia. i ekstra markedsværdi. Kortsigtet var investorerne skuffede, men det har næppe fået rigtig mange til at paniksælge. Set i forhold til den samlede markedsværdi af aktien, var handlen "moderat".



TRÅDOVERSIGT