Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

SAS: Ryanair advarer om en "kold" luftfartsvinter


99658 Helge Larsen/PI-redaktør 23/12 2021 09:50
Oversigt

Kommentar fra Per Hansen, Investeringsøkonom, Nordnet

Ryanair nedjusterede i går sine forventninger til passagerer og indtjeningen. Det vidner om et svært luftfartsmarked og at Omikron er en meget stor kortsigtet udfordring



· Ryanair nedjusterede sine forventninger til helråret, der slutter til marts

· I stedet for et underskud på 100-200 mio. EUR, forventer selskabet nu et underskud på 200-450 mio. EUR

· Den forventede passagertrafik i december forventes nu at være 9-9,5 mio. mod tidligere 10-11 mio. passagerer.

· Årsagen er et pludseligt fald i bookingerne for december og formentlig også ind i januar som følge af nye restriktioner drevet af Omikron

· Selskabet angiver manglende passagerer fra England til Frankrig/Tyskland og rejsende fra EU til Marokko, som de primære årsager til faldet.

· UK er formentlig overordnet set en meget stor faktor, og her er Ryanair store.



Nedjustering vidner om en kold vinter - også for SAS og andre



Man kan ikke direkte overføre Ryanairs nedjustering til SAS, som ikke er "tung" på UK, og ikke har en betydelig ferietrafik fra EU til Nordafrika. Alligevel er der grund til at forvente en SAS aktiereaktion i dag. Ryanairs udmelding er formentlig et varsel om at alle de europæiske luftfartsselskaber har oplevet en kortsigtet nedgang i bookingerne, som bliver mærkbar for december og ind i januar måned, og som vil kunne aflæses i loadfaktoren (Hvor mange sæder er solgte). For luftfartsselskaberne og også vi andre står tilbage at håbe, at Omikron er den "gode covid variant" i den forstand, at den nok smitter meget, men at den har mildere symptoner og dermed vil udkonkurrere andre varianter. Hvis det viser sig at være tilfældet, er det "the short term (extra) pain, for the long term gain".




TRÅDOVERSIGT