Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Udbytteaktier - Indtægter uden at sælge aktier


81955 Helge Larsen/PI-redaktør 22/2 2020 13:49
Oversigt

"Utbytteaksjer har økt i popularitet etter finanskrisen, sier investeringsdirektør Sigurd Klev i Landkreditt Forvaltning.

- Med lave renter har utbytteaksjer for mange blitt et attraktivt alternativ til renteplasseringer, sier han.

I 2019 nådde utbetalt utbytte for aksjer og egenkapitalbevis sitt høyeste nivå noensinne i følge SSB.

Utbytte er enkelt forklart kontanter som deles ut til et selskaps aksjonærer dersom selskapet har et overskudd. Det er en måte for et selskap å dele ut litt av overskuddet med sine eiere. Noen kaller det også for direkteavkastning.

-Utbytter deles normalt ut enten kvartalsvis, halvårlig eller årlig, forteller Sigurd Klev".

Læs mere....


https://www.dnb.no/dnbnyheter/no/bors-og-marked/hva-er-utbytteaksjer-og-hvorfor-investere-i-dem?utm_source=bot.ennerd.com&utm_medium=subscription



22/2 2020 13:53 Helge Larsen/PI-redaktør 081956



42 danske selskaber som udbetaler udbytte 2020:

"Vi bringer her oversigten over de bedste udbytteaktier i 2020. Ifølge analytikerne vil 42 danske børsnoterede selskaber udbetale udbytte i 2020, forventer analytikerne. Analytikerne rammer ikke altid rigtigt med deres forventninger. Som det står oplyst i bunden af tabnellen, er data indhentet fra analysefirmaet Factset/infront.

I tabellen oplistes også udbytter i 2019, samt 4 ugers - ændringer i analytikernes overskudsestimater for 2020. Oversigten er forbeholdt abonnenter på ØU Formue. Se nytårstilbud med 30% rabat

Som det fremgår af oversigten er der en del gengangere fra 2019 til 2020. Bedste udbytte aktier også i 2020 ventes af blive Scandinavian Tobacco Company. Der er også nye udbytteselskaber på listen. Bider recessionen sig fast, må det forventes at nogle selskaber vil skrue ned for deres udbyttebetalinger".

Læs mere:

https://ugebrev.dk/flashnews/investering/analytikere-her-er-42-danske-selskaber-der-udbetaler-udbytte-i-2020/






22/2 2020 13:59 Helge Larsen/PI-redaktør 081957



Norske pengemaskiners som betaler udbytter:

https://www.proinvestor.com/boards/81676

Udbytteaktier




26/2 2020 21:22 Gregerinvestor 082094



Jeg forstår ikke hvorfor Okeanis Eco Tankers er placeret i toppen af en liste over Norske udbytte aktier, når firmaet skriver at de ikke endnu har udbetalt udbytte men gerne vil.Jeg henviser til prospectus pdf fil s.77 afsnit 12.1.



23/2 2020 12:43 PMPirate2 181982



Hvis man er en mindre investor der investerer i aktier for frie midler, er det her værd at tænke beskatningen af aktieindkomst, for både udbytter og realiserede kurs-gevinster og -tab regnes for aktieindkomst, og der er to forskellige skattesatser: Aktieindkomst op til kr. 55.300 beskattes med den lave sats på 27%, mens aktieindkomst over dette beløb beskattes med den høje sats på 42%. (Aktuelle satser for 2020.)

Hvis man tænker på dette kan man spare på skatten ved at flytte aktieindkomst mellem forskellige skatteår, og det er noget jeg har gjort en del før i tiden (i dag kan jeg alligevel ikke undgå den høje sats hvert år).

Hvis man f.eks. i slutningen af året kan se at man vil komme op på den høje sats, kan man f.eks. give sig selv et kurstab ved at sælge en aktie med tab sidst på året, så aktieindkomsten i skatteåret kommer ned på eller lidt under beløbsgrænsen. Hvis man stadig gerne vil eje den aktie man af skattemæssige årsager solgte, kan man så købe den igen dagen efter. Det er helt lovligt, hvis man har løbet en reel kursrisiko.

Omvendt, hvis man sidst på året kan se, at aktieindkomsten ender langt under beløbsgrænsen, og samtidig forventer i senere år at komme op på den høje sats, kan man give sig selv en kursgevinst ved at sælge en aktie med gevinst. På den måde kan man øge skatten for året (men stadig til den lave sats). Og hvis det alene var af skattetekniske årsager man solgte, kan man genkøbe aktien dagen efter. Det vil typisk øge ens gennemsnitlige anskaffelseskurs, så aktieindkomsten ved eventuelt salg i senere skatteår vil blive tilsvarende mindre - og med lidt held kan skatten her så blive til den lave sats i stedet for den høje.

Problemet med udbytter i denne forbindelse er, at man ikke på tilsvarende måde kan flytte denne aktieindkomst mellem forskellige skatteår.

Når jeg skriver dette er det ikke fordi jeg har noget imod udbytteaktier. Virksomheder der år efter år betaler pæne og stabile udbytter er ofte veldrevne og solide virksomheder.

Men hvis ens aktieindkomst er omkring beløbsgrænsen skal man måske overveje om det er klogt at have hele portefølgen i udbytteaktier.



23/2 2020 12:57 exitnu 181983



Og hvis man er gift: aktieindkomst op til kr. 110.600 (aktuel sats for 2020) beskattes med den lave sats på 27%.



23/2 2020 16:48 Match 181988



Og det er ligeledes meget vigtigt at bemærke, at udbytte ikke beskattes på et ratepensionsdepot. Man kan altså "tåle" at tabe lidt på et kursfald ved fragang af udbytte.



23/2 2020 20:57 PMPirate2 281992



Jeg tror du tager fejl her, selvom det er let at få det indtryk, når der ikke som for udbytte fra aktier for frie midler trækkes kildeskat.

Så vidt jeg kan forstå sker lagerbeskatningen på den måde, at værdien af pensionsdepotet opgøres ved starten af skatteåret og igen ved slutningen af skatteåret. Så korrigeres forskellen mellem disse tal med eventuelle indbetalinger i løbet af året. Er stigningen negativ, kan underskuddet overføres til senere skatteår. Men er stigningen positiv, beskattes man med 15,3% af beløbet.

Så normalt vil udbytter altså blive beskattet med 15,3% i det skatteår udbyttet kommer. Man må heller ikke glemme, at når man ved pensionsalderen begynder at få udbetalinger fra sin ratepension beskattes det endnu en gang - denne gang som personlig indkomst.



23/2 2020 21:39 Match 281993



Du har ret, men der vil alligevel være nettoforskel mellem 27% / 42% og 15% i lagerbeskatning af et nettooverskud i ratepensionen.

Du har også ret med hensyn til beskatning ved udbetaling, og man kan dermed konstatere, at "regnedrengene" i sin tid, da reglerne omkring ratepensioner og fradragsmulighederne blev gennemført
i skattelovgivningen, vidste hvordan skattefar fik pengene tilbage igen.

Der hvor indehavere af ret store ratepensioner så trods alt kan glæde sig lidt over ordningen, er mulighederne for - trods PAL beskatning - at skabe pæne indtægter ved kursgevinster.

Man skal så selvfølgelig også være opmærksom på, at ved for høje årlige udbetalinger kan man risikere at løbe ind i topskat. Det kan dog modereres ved at forlænge tilbagebetalingstiden for ratepensionen - dog højest op til man fylder 85 år.



1/4 2020 16:01 msln 083468



Er det for at gnide salt i såret? Man kan da ikke skrive om udbytteaktier på nuværende tidspunkt uden at kommentere alle de selskaber der foreløbigt har "snydt" med udbyttet, ved ikke - i sidste øjeblik - at ville udbetale det. F.eks Danske- og Sydbank. De har kostet dyrt på kursfaldet, og udbyttet ville have været et lille plaster på såret.
Skal man satse på udbytteaktier skal man ikke satse på de danske snydepelse, men kigge over Atlanten, hvor det foregår anderledes professionelt. Der udbetales udbytte typisk 4 gange om året, hvilket giver en anderledes stabilitet for både investor og selskab.



1/4 2020 20:50 Hyst 083476



Hvis det er nødvendig for virksomhedens overlevelse, så ser jeg ikke noget forkert i det, viser det sig sernere at der ikke bliver behov for pengene skal du bare være glad.
Danske aktier har jo aldrig været de store udbytteaktier, men enkelte kunne i fremtiden blive de hvis man køber til nuværende kurser.
Jeg synes ikke det er "snyd", men derimod varetager de aktionærernes interesse således at virksomheden består og også i fremtiden kan give et udbytte til aktionærerne.



TRÅDOVERSIGT