Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

SAS/Sydbank: Askeomkostninger giver et ekstra nyk nedad (opd.)

07-05-10 kl. 7/5 2010 09:57 | SAS 20,10 (+2,55%)

SAS' trafiktal for april måned stemmer nogenlunde overens med SAS-analytiker Jacob Pedersens forventninger. Dog med en trafikvækst og en belægning, der var lidt svagere end ventet. Men først og fremmest hæfter SAS-analytikeren sig ved, at flyselskabets omkostninger i forbindelse med askeskyen er blevet en del større end ventet.

- SAS melder om en negativ effekt fra askeskyen på 650-700 mio. skr. Jeg havde ventet, at omkostningerne lå omkring 500 mio. skr., så det er noget mere, end jeg havde ventet. Det ser ud som, om omkostningerne i dagene efter, at man kunne begynde at flyve igen, er højere, end jeg havde forudset. Og med trafiktallene, der også er lidt svagere end ventet, så må man sige, at det er med til at give rapporten et ekstra nøk nedad, siger Jacob Pedersen til RB-Børsen.

Selvom flytrafikken nu igen er genoptaget, så halter SAS stadig efter, siger Jacob Pedersen.

- At hele systemet var lukket ned en uge betyder også, at der ikke var nogen bookinger forud i systemet, og det koster. SAS skriver, at bookingerne er på vej tilbage til normalt niveau, men der er stadig større omkostninger, end jeg havde regnet med, siger Jacob Pedersen.

SAS-analytikeren vurderer, at hvis omkostningerne løber op i 700 mio. skr., så svarer det til 14 pct. af provenuet fra SAS-koncernens kapitalforhøjelse. Og det er med til at lægge endnu et pres på det hårdtramte flyselskab.

- Det her er med til at forstærke det finansielle tryk på SAS og behovet for, at Core SAS rulles ud helt efter planen, siger Jacob Pedersen om koncernens omfattende spareprogram.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Skriv en kommentarer til denne artikel:


Send kommentar


Kursinfo - SAS

PRIS 20,10
ÆNDRING +0,50 (+2,55%)
ÅBEN 19,70
SIDSTE LUK 19,60
DEBAT SAS: Ryanair advarer om en "kold"...
OMX Børsmeddelelser
-

RELATEREDE NYHEDER