Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Genmab/Sydbank: Fabrik bliver ikke solgt til fuld pris

28-06-10 kl. 28/6 2010 14:30 | Genmab 1.261 (-2,25%)

Selvom biotekselskabet Genmab allerede har nedskrevet værdien af sin fabrik i USA kraftigt, kommer selskabet ikke til at kunne sætte de 145 mio. dollar, fabrikken nu er værdisat til, ind på kontoen. Det vurderer analytiker Rune Majlund Dahl fra Sydbank.

- Hvis du kommer som køber og ser, at der allerede er nedskrevet en del, og du ved, at Genmab meget gerne vil sælge - for at sige det på en pæn måde - så prøver man at presse prisen yderligere. Det tror jeg også, de vil have held til. Jeg forventer en yderligere nedskrivning på fabrikken - altså at den ikke bliver solgt til de 145 mio. dollar, siger han til RB-Børsen.

Genmab købte fabrikken i Minnesota i marts 2008 for 240 mio. dollar, men allerede i november 2009 blev den sat til salg igen til bare 145 mio. dollar. Og selv det synes altså optimistisk, når man tager i betragtning, hvor længe processen har varet.

- Jeg har ikke sat noget tal på, hvor det lander. Men jeg har konkluderet, at det kommer til at betyde en yderligere nedskrivning, og at det bliver et svært salg. Nu har processen også været igang længe, og det viser, at det ikke bliver nogen nem proces. Jeg tror, at det bliver en utrolig svær proces, og jeg tror, at prisen kommer til at afspejle det, siger Rune Majlund Dahl.

Analytikeren ser fabrikssalget som en af tre oplagte muligheder for Genmab til at skaffe sig likviditet: En kapitaludvidelse på op til 10 pct., som tegnes af storaktionæren GlaxoSmithKline, salg af fabrikken eller salg af en større del af rettighederne til kræftmidlet Arzerra.

- Den sidste mulighed ser jeg som værende positivt for aktiekursen, fordi man ikke i den nuværende aktiekurs har indlagt et stort salgspotentiale på sigt. Hvis de går ud og siger nu, at der ikke bliver nogen kapitaludvidelse, at likviditeten er sikret de næste fem år, og at alle studier med Arzerra bliver gennemført til gengæld for, at det koster halvdelen af de royalty-betalinger, de ellers ville have fået, så ville det give en positiv kurseffekt. Det vil mindske den potentielle indtjening på sigt, men det vil fjerne meget af risikoen her og nu, siger Rune Majlund Dahl og henviser videre til et gammelt ordsprog:

- Det er bedre at have en fugl i hånden end at have 10 fugle på taget. Det er lidt den, vi står i. Og for Genmab-aktionærerne ser det i perioder ud til, at otte af dem er fløjet.

Omregnet til den aktuelle valutakurs vil et fabrikssalg til 145 mio. dollar give 870 mio. kr. i kassen, mens en 10 pct.'s udvidelse ifølge analytikeren vil give omkring 400-450 mio. kr.

Genmab havde ved indgangen til 2010 likvider på 1281 mio. kr., og de ventes reduceret til 1050-1200 mio. kr. ved årets udgang.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - Genmab

PRIS 1.261
ÆNDRING -29,00 (-2,25%)
ÅBEN 1.293
SIDSTE LUK 1.290
DEBAT I Coronaens tid
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER