Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nordea/Finanstilsynet: Tre påbud om forbedringer

01-07-10 kl. 1/7 2010 07:50 | Nordea Bank 77,10 (+0,06%)

Nordea har - for så vidt angår de danske privatkunder - forsømt en tilstrækkelig kritisk rangordning af kunderne og dermed tilstrækkelig kapital til dækning af bankens tabsrisiko på kunderne.

Det påpeger Finanstilsynet efter inspektion i banken, og påbuddet om forbedring af rangordningen er et af de tre påbud, inspektionen medførte.

Det fremgår af tilsynets redegørelse for inspektionen.

Nordea blev også påbudt at sikre, at der konstateres OIV (objektiv indikation for værdiforringelse) efter reglerne, således at der i tide bliver udarbejdet en nedskrivningsberegning.

Og banken fik påbud om at sikre, at kvaliteten af bevillingsgrundlaget forbedres, efter at tilsynet afslørede, at bankens skriftlige bevillingsgrundlag i en del tilfælde ikke gav et retvisende billede af kreditrisikoen, og at banken dermed risikerer at træffe forkerte beslutninger.

- Inspektionen har ikke omfattet en gennemgang af bankens samlede solvensbehov. Finanstilsynet har meddelt banken, at Finanstilsynet forventer, at banken forholder sig til inspektionens konklusioner ved næste opgørelse af solvensbehovet, hedder det i tilsynets redegørelse

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - Nordea Bank

PRIS 77,10
ÆNDRING +0,05 (+0,06%)
ÅBEN 77,15
SIDSTE LUK 77,05
DEBAT Hvem overvejer bank?
OMX Børsmeddelelser
-

RELATEREDE NYHEDER