Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

Dansk biotek går isvinter i møde - avis

17-12-10 kl. 17/12 2010 07:06 | NeuroSearch 3,50 (-0,28%) | Bavarian Nordic 258,00 (-0,39%) | Zealand Pharma 117,50 (-0,42%)

Kapitaltørken i dansk biotek er kommet for at blive, og det får konsekvenser for fremtidens bioteklandskab. Drømmen om et nyt Novo Nordisk ser ud til at være skudt i sænk, og måske har vi set den sidste biotek-venturefond. Det skriver Berlingske Business.

Medicinaleksporten er blevet Danmarks vigtigste indtægtskilde på eksportmarkederne, men drømmen om, at der skal vokse et nyt eksportmirakel som Novo Nordisk ud af nye dansk biotekvirksomheder ser ud til at forblive et fatamorgana.

- Vi kommer ikke tilbage til de tider, hvor en lille biotekvirksomhed med et godt koncept til et nyt lægemiddel, kunne drømme om at blive en international leverandør af lægemidler på basis af risikovillig kapital, siger Søren Carlsen, der er formand for brancheorganisationen Dansk Biotek.

Ifølge Søren Carlsen er det siden finanskrisen blevet stadig mere tydeligt, at en biotekiværksætter ikke længere kan regne med løbende kapitaludvidelser for at bygge en stor organisation op. Selv Zealand Pharma, der for nylig med nød og næppe blev børsnoteret, spår han ikke nogen stor fremtid. Børsnoteringen afspejler de nye tider.

- Zealand Pharma kom på børsen med reduceret resultat i forhold til forventet og har formentlig ikke en fremtid som stor selvstændig farmavirksomhed i sigte, siger Søren Carlsen.

Medstifteren af Danmarks første biotekselskab, NeuroSearch, erhvervsmanden Asger Aamund, tror heller ikke, at der kommer flere nye biotekselskaber á la NeuroSearch og Bavarian Nordic. Pengene er der ikke, og det politiske miljø hjælper heller ikke på situationen.

- Det er mere end nogensinde en ørkenvandring, fordi vi også har fået iværksætterskatten. Det giver isvintertemperaturer i hele iværksættermiljøet, at vi har et Folketing, som har vendt ryggen til, at Danmark skal leve af nye virksomheder, siger Asger Aamund.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )
akademikeren, 17/12 2010 08:03
Dyster læsning. 100% enig


Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - NeuroSearch

PRIS 3,50
ÆNDRING -0,01 (-0,28%)
ÅBEN 3,57
SIDSTE LUK 3,51
DEBAT INeurosearch er blevet et interessant...
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER