Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER
      

Zealand Pharma: Emissionsbanker måtte holde hånden under kursen

03-01-11 kl. 3/1 2011 06:01 | Zealand Pharma 117,50 (-0,42%)

Børsnoteringen af biotekselskabet Zealand Pharma har på alle måder udviklet sig tilnærmelsesvis katastrofalt. Ikke nok med at selve noteringen under kaotiske forhold var ved at falde på gulvet i en meget sen fase af emissionen. Men siden den med hiv og sving gennemførte notering har kursen på aktien kun haft en retning - den forkerte.

Nu viser det sig, at Danske Markets som stabiliseringsbank har været nødt til at agere som køber i markedet for at holde hånden under Zealand Pharma-aktien i stabiliseringsperioden.

Zealand Pharma oplyser, at Danske Markets har stabiliseret aktien i perioden 23.-25. november i kursniveauerne 76-85 kr., i perioden 26.-29. november i niveauet 76-77 kr., i perioden 7.-8. december i niveauet 76-78 kr. og endelig i perioden 15.-23. december i intervallet 66,50-71,50 kr.

Zealand Pharma lagde ud som noteret selskab med at fremlægge kursfølsomme informationer direkte til et nyhedsbureau og uden om fondsbørsens konventionelle informationskanaler. For kort efter børsåbningen informerede Zealand Pharmas administrerende direktør Bloomberg News om både tegningskurs og antallet af tegnede aktier - en information, der først tilflød resten af markedet ti minutter senere gennem en fondsbørsmeddelelse.

Det var dog blot sidste skridt i rækken af fejltrin i selve emissionsforløbet. Inden havde Zealand Pharma forlænget tegningsperioden og reduceret udbuddet af aktier samt udbudsinterval. Investorerne var ganske enkelt ikke interesserede i andet end selskabets primære produktkandidat, hvilket fik Zealand til at droppe den planlagte videreudvikling af en del af porteføljen for at imødekomme investorerne.

Og det er ikke første gang Zealand Pharma optræder uheldigt i børssammenhæng. Selskabet forsøgte også i 2005 med en notering, som blev aflyst i en meget sen fase. Det lykkedes da heller ikke at overbevise nye investorer om den værdi, som Zealand selv vurderede lå i selskabets produkter og forskning. Dermed kunne der ikke opnås en pris, som var tilfredsstillende for selskabet.

Zealand Pharma blev børsnoteret 23. november i kurs 86 og lukker i kurs 70 på årets sidste handelsdag. Til det oprindelige udbud var der knyttet en overallokeringsret på yderligere 650.407 stk. nye aktier til udbudskursen, som kunne udnyttes indtil 23. december. Det har dog ikke været aktuelt.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - Zealand Pharma

PRIS 117,50
ÆNDRING -0,50 (-0,42%)
ÅBEN 118,00
SIDSTE LUK 118,00
DEBAT ZEALAND PHARMA - NY LEDELSE I USA
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER