Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Amagerbanken: Travlhed ved håndvasken efter bankkrak

08-02-11 kl. 8/2 2011 17:00 | Amagerbanken 5,00 (+3,52%)

Der er travlt ved håndvasken efter den dramatiske konkurs i Amagerbanken. Den tidligere ledelse stod mandag for skud oven på kollapset.

Ifølge DR Nyheder kræver den tidligere bestyrelse for Amagerbanken med forhenværende formand N.E. Nielsen i spidsen nu en uafhængig undersøgelse af de omstændigheder, der førte til bankens kollaps. Den tidligere bestyrelse har ikke tillid til hverken Finanstilsynet eller Finansiel Stabilitet i den rolle.

- Det helt afgørende er, at det bliver en objektiv, saglig og uafhængig undersøgelse. Det skal være en undersøgelse, der tager alle facetter med, og ikke blot fokuserer på enkeltdele, der passer ind i enkeltparters opfattelse af verden.

- I andre banker har undersøgerne været udpeget af Financiel Stabilitet, og det mener vi ikke er det rigtige, siger N.E. Nielsen til DR Nyheder.

Han foreslår, at det bliver de kuratorer, som netop er udpeget af Skifteretten, advokat Boris Frederiksen og advokat Jørgen Holst, der kommer til at stå for undersøgelsen.

Netop N.E. Nielsen og bankens tidligere direktør Jørgen Brændstrup måtte mandag stå på mål for beskyldninger om dårlig kredithåndværk fra bestyrelsesformand Niels Heering og direktør Steen Hove. Banken nedskrev søndag aften med yderligere 3,1 milliarder kroner på udlånene. Det skete efter en ekstern vurdering af ejendomsmarkedet, som den kollapsede bank er voldsomt eksponeret mod.

Tirsdag blev banken erklæret konkurs.

Storaktionæren og rigmanden Karsten Ree, der står til at tabe 800 millioner kroner på sine aktier i den kollapsede bank, trak allerede i sommer sidste år 200 millioner kroner ud fra en konto i Amagerbanken.

Det skete, da det kom frem, at Amagerbanken havde tabt flere hundrede millioner på at lade en række kriseramte kunder spekulere i valuta.

- Da det kom frem, at banken havde tabt alle de penge, var det et alvorligt tillidsbrud, og det var her, at jeg for alvor fik nok. Her mistede jeg tilliden til ledelsen og trak mine penge ud. Så det kan jeg da trods alt glæde mig over i dag, siger Karsten Ree til epn.dk. /ritzau/

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - Amagerbanken

PRIS 5,00
ÆNDRING +0,17 (+3,52%)
ÅBEN 4,95
SIDSTE LUK 4,83
DEBAT Har aktionærerne en chance mod...
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER