Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Amagerbanken/FS: Privatkunder kan tage det roligt

11-04-11 kl. 11/4 2011 12:32 | Sydbank 252,00 (+1,12%) | Spar Nord Bank 78,35 (-3,57%) | Amagerbanken 5,00 (+3,52%) | Nordea Bank 77,10 (+0,06%)

Privatkunder i den krakkede Amagerbanken skal ikke være bekymrede for, at de kommer til at sidde fast i en dårlig del, som det ikke vil lykkes statens afviklingsbank Finansiel Stabilitet at få solgt fra.

- Vi lægger meget stor vægt på, at vi får en løsning for alle privatkunder, og også gerne for de mindre erhvervskunder, siger adm. direktør Henrik Bjerre-Nielsen fra Finansiel Stabilitet til Ritzau Finans.

Et afgørende parameter for Amagerbanken og Finansiel Stabilitet er dog at optimere prisen, og her kunne det frygtes, ligesom det var tilfældet i sin tid med Roskilde Bank, at man blev nødt til at ekskludere en del af privatkunderne fra en handel.

- Men det regner vi ikke med, at vi kommer til. Vores målsætning er klart at få en løsning, som er hensigtsmæssig for alle privatkunder, siger Henrik Bjerre-Nielsen.

I sin tid med Roskilde Bank var 4000 privatkunder ikke omfattet af frasalget af de sunde aktiver. Først i 2011 fik de afklaring, da Arbejdernes Landsbank overtog de kunder, der havde holdt parkeret i Finansiel Stabilitet.

Køreplanen for frasalget af Amagerbanken lægger fortsat fast, og Finansiel Stabilitet regner dermed fortsat med at kunne offentliggøre en køber til de sunde del af banken i midten af maj.

- Vi følger tidsplanen, og sigter mod at have en køber medio maj. Der bliver arbejdet hårdt; både fra vores side, fra Amagerbankens side, og fra potentielle køberes side. Der er interesse fra mere end nogle stykker. Der er først og fremmest fra danskeres side, men også fra udlændinges side, lyder det fra Finansiel Stabilitets direktør.

Der har i medierne været fremme, at flere banker siden krakket har oplevet en stor tilstrømning af kunder fra Amagerbanken. Det er dog ikke et anderledes billede, end hvad Finansiel Stabilitet har set ved tidligere sager.

- Erfaringsmæssigt ved vi, at der er kunder, der går under sådan en proces, og derfor planlægger vi også et hurtigt salg, siger Henrik Bjerre-Nielsen, der over for de interesserede banker har åbnet op for datarummet, der giver de seriøst interesserede lov til at kikke dybere i Amagerbankens bøger.

Flere navne har været nævnt som mulige købere af Amagerbanken, heriblandt Sydbank som officielt har meldt ud, at den er interesseret og ønsker at kikke med i datarummet.

- Vi skal helt sikkert se, hvad det er, men vi har fået mange nye kunder fra Amagerbanken, så jeg er spændt på, hvad der er tilbage, sagde Sydbanks topchef Karen Frøsig medio februar. Også Nordea og Spar Nord har været nævnt som mulige købere.

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - Sydbank

PRIS 252,00
ÆNDRING +2,80 (+1,12%)
ÅBEN 249,40
SIDSTE LUK 249,20
DEBAT Så rykker det i banksektoren
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER