Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Amagerbanken: Formand under insidermistanke

16-05-11 kl. 16/5 2011 05:00 | Amagerbanken 5,00 (+3,52%)

Blot to dage før Amagerbanken krakkede, trak bankens formand, Niels Heering, en halv million kroner ud. Flere eksperter i børsret betegner timingen som "påfaldende god" og "mystisk".

DR Nyheder er kommet i besiddelse af en e-mail, der viser, at advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, hvor Niels Heering er partner og bestyrelsesformand, trak beløbet ud den 4. februar 2011.

I mailen instruerer advokatfirmaets regnskabschef Amagerbanken om ekspres at bryde Gorrissen Federspiels aftalekonto i banken, der ellers gav en høj rente, fordi indeståendet var bundet i et år.

- Vi vil være taknemmelige om overførslen kan foretages ekspres, hedder det i mailen.

Blot to dage senere blev Amagerbanken erklæret konkurs. Tusindvis af aktionærer måtte se værdien af deres aktier reduceret til nul og erhvervskunder, privatkunder og ikke mindst staten mistede i alt omkring ni milliarder kroner.

- Hvis der er sket videregivelse af insiderviden om konkursen, er der tale om en meget alvorlig sag, der kan udløse en ubetinget fængselsstraf, siger Nis Jul Clausen, professor i børsret ved Syddansk Universitet.

Lars Bo Langsted, professor på Aalborg Universitet, er enig.

- Der er tale om en så god timing, at man næsten er nødt til at overveje, om der kunne ligge noget forkert bag. Mailen udgør et så stort problem, at der er grund til at undersøge sagen nærmere, siger han.

Lars Bo Langsted henviser til, at Gorrissen Federspiel havde i alt en million stående i Amagerbanken og risikerede at tabe det beløb, der lå ud over garantien på 750.000 kroner. Det undgik man ved at trække de 500.000 kroner ud.

Niels Heering bekræfter overfor DR Nyheder, at Gorrissen Federspiel trak pengene ud den 4. februar, men afviser, at der er tale om en insidersag.

Han siger desuden, at han selv kunne se, at det var en uheldig timing. Derfor blev pengene ført tilbage, og han tog dermed tabet på linje med de øvrige indskydere. /ritzau/

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - Amagerbanken

PRIS 5,00
ÆNDRING +0,17 (+3,52%)
ÅBEN 4,95
SIDSTE LUK 4,83
DEBAT Har aktionærerne en chance mod...
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER