Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Amagerbanken: Banknordik har budt på de sunde dele

16-05-11 kl. 16/5 2011 08:12 | Jyske Bank 359,00 (-0,55%) | Sydbank 252,00 (+1,12%) | Amagerbanken 5,00 (+3,52%) | Nordea Bank 77,10 (+0,06%)

Færøske BankNordik, der tidligere hed Føroya Banki, har afgivet et bindende bud om køb af dele af Amagerbankens aktiviteter.

- BankNordiks interesse for at overtage dele af

Amagerbanken er i overensstemmelse med bankens strategi om kontrolleret vækst, som har været ledetråd for dens kraftige udvikling i de senere år, skriver banken.

BankNordik købte sidste år ni af Sparbanks filialer i

Jylland og på Fyn og tre på Grønland.

- Vi ønsker at udvide vores aktiviteter i Danmark yderligere. Først og fremmest gennem organisk vækst, men vi har også holdt øje med muligheder for at overtage attraktive aktiviteter, der passer til vores måde at drive bank på. Vi lægger som Amagerbanken vægt på tæt dialog med kunderne og nære relationer til det lokale marked, siger Janus Petersen, administrerende direktør i BankNordik i en kommentar.

BankNordiks investering vil blive finansieret gennem dels egne midler, dels en styrkelse af bankens kapitalgrundlag.

Banken har været i dialog med udvalgte institutionelle investorer, som bakker op om investeringen og har givet bindende tilsagn om at bidrage med hybridkapital til "en væsentlig del af finansieringen af købet".

Banken giver af hensyn til salgsprocessen ikke nærmere oplysninger om buddets omfang og vilkår på nuværende tidspunkt

Finansiel Stabilitet har planlagt en hurtig behandling af de modtagne tilbud og afgørelse herom, skriver BankNordik.

Jyske Bank er den eneste bank, som offentligt har meldt sig på banen som en interesseret køber. Det skrev Business i sidste uge. De øvrige banker er derimod meget lukket for at tale om et eventuelt bud på Amagerbanken.

Sydbank har tidligere udvist interesse for aktiviteterne i Amagerbanken, men har ingen kommentarer. Nordea rygtes at have regnet grundigt på et køb af Amagerbanken, men vil heller ikke ud med nogen konkrete informationer.

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - Jyske Bank

PRIS 359,00
ÆNDRING -2,00 (-0,55%)
ÅBEN 360,90
SIDSTE LUK 361,00
DEBAT Hvem overvejer bank?
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER