Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Scan Energy-aktionærer lider store tab - avis

29-06-11 kl. 29/6 2011 06:20

Banken HSH Nordbank har trukket stikket for vind- og solenergi virksomheden Scan Energy, på trods af, at virksomhedens ledelse ønskede at fortsætte kampen. De 140 aktionærer står nu til store tab. Det skriver Jyllandsposten onsdag.

HSH Nordbank har forlangt, at Scan Energy sælger sine vindmøller og solcelleanlæg i Tyskland, Polen og Spanien for at kunne indfri noget af den store gæld, der er blevet opbygget. Det anses for tvivlsomt, om der bliver noget til overs til aktionærerne.

Blandt de 140 aktionærer i Scan Energy er der flere danske storbønder, som i årene op til 2009 gik ind i selskabet med deres egne små vindmølle- og solcelleselskaber. Disse aktionærer står nu til store tab, hvilket også kan få konsekvenser for de hårdt prøvede danske banker. Blandt andet havde den netop krakkede Fjordbank Mors flere kunder, der har mistet penge i Scan Energy.

Jens Bigum, der tiltrådte som formand for Scan Energy i 2009, mener ikke, at bankerne er uden ansvar i Scan Energys nedtur, da flere lån og investeringer byggede på meget optimistiske vurderinger.

- Det kan være vanskeligt at forstå, at landmændenes og virksomhedernes bankforbindelser har accepteret at finansiere en så voldsom gearing i en så kompliceret selskabsstruktur. Gearingen er sket både i de enkelte projekter, i holdingselskabet og i landmændenes køb af aktier i Scan Energy, udtaler Jens Bigum.

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Skriv en kommentarer til denne artikel:


Send kommentar