Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Bioporto afviser brud på oplysningsforpligtelse

30-08-11 kl. 30/8 2011 11:11 | Bioporto 3,45 (-1,43%)

Bioporto afviser, at selskabet burde have informeret aktiemarkedet tidligere om de europæiske patentmyndigheders (EPO's) foreløbige vurdering af indsigelser mod Bioportos Ngal cutoff-patent.

EPO's vurdering gav ellers anledning til et kursfald i aktien på 14 pct., da Bioporto endelig kommenterede sagen flere dage efter, EPO offentliggjorde sin vurdering. EPO's vurdering var mandag aften i øvrigt genstand for en vis debat på internetdebatsiden, ProInvestor.com, og aktien i Bioporto faldt også tirsdag morgen markant med op til 15 pct., inden selskabet havde oplyste markedet om dokumentet.

Administrerende direktør i Bioporto, Thea Olesen, mener dog ikke, at Bioporto burde have oplyst om sagen tidligere, da der er sket noget, der betyder, at Bioporto ikke vil kunne opretholde sit patent og dermed er stillet anderledes, end det var tilfældet for en uge siden. Når selskabet så alligevel har fundet anledning til at informere markedet, skyldes det aktiemarkedets reaktion på EPO's meddelelse.

- Vi gør det, fordi vi finder ud af, at der bliver fortolket og misfortolket på den her meddelelse i markedet. Da bliver vi nødt til at gå ud og afkræfte de formodninger, markedet har om, at vi mister patentet, siger Thea Olesen til Ritzau Finans.

Hun nedtoner vigtigheden af, at EPO foreløbigt medgiver indsigerne, at Bioportos patentkrav kan være formuleret bredere end teksten i ansøgningen beretter, at beskrivelsen i patentet er utilstrækkelig, samt at "der ikke er opfindelseshøjde" for kravene, da målingsværdien på 250 ng/ml anses at være "arbitrært", eller tilfældigt, sat.

- Ifølge den overbevisning, vi har, efter en drøftelse med vores rådgiver: Nej, der er det ikke alvorligt, siger Thea Olesen.

Hun venter således fortsat at kunne imødegå indvendingerne mod patentet under de mundtlige forhandlinger den 7. og 8. februar, hvor der falder afgørelse i sagen.

Hos Nasdaq OMX oplyser chef for overvågningen Jakob Kaule, at de generelle oplysningsforpligtelser kræver, at de børsnoterede selskaber offentliggør kursrelevant information hurtigst muligt. Dog gælder det, at man ikke altid kan styre information udefra, eksempelvis fra EU-myndighederne.

- Udgangspunktet er, at man selvfølgelig først skal have kendskab til eksempelvis en afgørelse, før man kan komme ud med noget. Men alt andet lige skal det offentliggøres hurtigt muligt, siger Jakob Kaule.

Han må ikke kommentere konkrete sager, men oplyser generelt, at Nasdaq OMX altid skal ind og vurdere tilfælde, hvor der er "en difference mellem tidspunkter for information i markedet."

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Skriv en kommentarer til denne artikel:


Send kommentar


Kursinfo - Bioporto

PRIS 3,45
ÆNDRING -0,05 (-1,43%)
ÅBEN 3,50
SIDSTE LUK 3,50
DEBAT Bioporto vil sælge nye aktier -...
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER