Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Greentech vil presse priserne

15-09-11 kl. 15/9 2011 11:02 | Greentech Energy 6,55 (0,00%)

Greentech Energy Systems (GES) genovervejer i øjeblikket valget af vindmøller til sit projekt i polske Ustka. Ifølge GES' bestyrelsesformand, Peter Høstgaard-Jensen, er vindmøllepriserne presset til købers fordel og der er derfor god grund til at lede efter den helt rigtige leverandør.

- Vi mener, at markedsprisen på vindmøller er faldet ca. en 10-20 pct. hen over de sidste et til to år. Og det er jo så mange penge for projektets økonomi, at det ikke er ligegyldigt, om vi får udmøntet det prisfald i vores projekt, siger Peter Høstgaard-Jensen til Ritzau Finans.

Ifølge bestyrelsesformanden har prisniveauet for vindmøller har været under pres længe og selskabet er derfor ikke tilfreds med de salgsopstillinger, der var blevet fremlagt fra den foreløbige leverandør. Peter Høstgaard-Jensen vil dog ikke sige, hvilken leverandør der er tale om, da en handel med leverandøren fortsat er en mulighed.

- Bare for to til tre år siden var det leverandørernes marked, men det marked er altså skiftet, så det nu også er købers marked. Der er kommet så mange leverandører, at vi nu kan tillade os at være lidt mere selektive, siger Peter Høstgaard-Jensen.

Bestyrelsesformanden vurderer, at pris-presset er opstået, fordi leveringskapaciteten er steget i forhold til, hvor meget der skal bygges. Der er både kommet flere leverandører og også blevet udbygget kapacitetsmæssigt. Her peger Peter Høstgaard-Jensen især på Vestas og Siemens Windpower, da han mener de har oprustet i forhold til leveringskapacitet og evne.

GES' planer er, at begynde byggeriet af i alt 14 vindmøller i Ustka senest i andet kvartal af 2012. Selskabet håber derfor, at kontrakterne er helt på plads i første kvartal af 2012. GES har allerede nu alle tilladelser til at påbegynde byggeriet.

Tine Heinricy +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Skriv en kommentarer til denne artikel:


Send kommentar


Kursinfo - Greentech Energy

PRIS 6,55
ÆNDRING 0,00 (0,00%)
ÅBEN 6,55
SIDSTE LUK 6,55
DEBAT Stor købsinteresse for sol- og...
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER