Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Aktier/middag: Markedet tror på Sarkozy og Merkel

05-12-11 kl. 5/12 2011 11:42 | Santa Fe Group 76,50 (-1,29%) | A.P. Møller-Mærsk B 12.280 (+0,08%) | D/S Norden 132,90 (0,00%) | Zealand Pharma 117,50 (-0,42%)

Optimismen spirer mandag middag på de europæiske aktiemarkeder i forventning om, at EU-lederne enes om initiativer til løsning af gældskrisen.

Herhjemme betyder en halvsløj dag til Novo Nordisk dog, at det danske marked halter noget efter udviklingen på de store aktiemarkeder i Tyskland, England og Frankrig. C20-indekset ligger ved 12.30-tiden 0,1 pct. højere i 383,15, mens det franske marked eksempelvis er steget over 1 pct.

Dagens store begivenhed er et møde mellem Tysklands kansler Angela Merkel og Frankrigs præsident Nicolas Sarkozy. De to regeringsledere indleder drøftelser klokken 13.30, og der er mulighed for, at sløret løftes for de forslag til en finanspolitisk konsolidering af eurozonen, som diskuteres på EU-topmødet torsdag og fredag.

- Vi sidder og venter på de amerikanske ISM-tal og nyheder fra mødet. Vi ser et pænt fald i de italienske og spanske renter, og det er med til at understøtte markedet lidt, siger chef for skandinaviske aktier i Sydbank, Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans.

Hos Nordea vurderer man, at den positive stemning på finansmarkederne er drevet af de voksende forventninger til, at EU-topmødet leverer en stor aftale, som en gang for alle inddæmmer gældskrisen. Hos Nordea er man dog skeptisk.

- Efter vores vurdering virker denne optimisme desværre mere som ønsketænkning end realitetsbundet. Kald os bare kynikere, men det er efterhånden det samme mønster, som gentager sig op til hvert topmøde for at blive afløst af skuffelse, når det sidste rengøringshold har ryddet op i forhandlingslokalerne i Bruxelles, skriver banken.

Blandt de hjemlige aktier stiger NKT 4,5 pct. til kurs 198,6. Der er tilsyneladende ingen bagvedliggende nyheder, men investorer har længe spekuleret i kursfald i aktien, og der kan være tale om, at noget af den trafik er vendt, påpeger Ole Kjær Jensen fra Sydbank.

Novo Nordisk falder 1 pct. til kurs 620, mens biotekselskabet Zealand Pharma stiger 9,7 pct. til kurs 62. Zealand Pharma har mandag offentliggjort data fra et tidligere fase 2-studie, der viser, at selskabets diabetes 2-middel, Lixisenatid, slår Novos tilsvarende middel Victoza på en specifik parameter. Det gælder reduktion af blodsukkerniveauet efter et måltid.

Blandt bankerne stiger Danske Bank 0,7 pct. til kurs 76,85. Handelsbanken vurderer, at Danske Bank kan få problemer, hvis Danmark indfører samme krav til bankernes kernekapital, som netop er foreslået i Sverige. I værste fald kan Danske Bank komme til at mangle 29 mia. kr. i kapital.

Pandora og D/S Norden ligger begge i den tunge ende af C20 med fald på 0,9 pct. og 0,2 pct. til kurserne 55,95 og 147,10. Begge aktier forlader C20-indekset den 19. december. Nye medlemmer bliver A.P. Møller - Mærsks A-aktie og Nordea. Mærsk A falder 0,6 pct. til kurs 36.100, mens Nordea ligger 1,4 pct. højere i kurs 44,89.

Det tidligere C20-medlem ØK stiger 7 pct. til kurs 123, efter Jyske Bank har hævet anbefalingen til "stærkt køb" fra "reducer".

Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - Santa Fe Group

RELATEREDE NYHEDER