Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

      

Aktier/tendens: Vil åbne i plus

08-12-11 kl. 8/12 2011 07:39 | Danske Bank 242,50 (-0,49%) | Coloplast B 584,50 (+0,86%) | Sydbank 252,00 (+1,12%) | Zealand Pharma 117,50 (-0,42%)

Det danske aktiemarked ventes torsdag for femte børsdag i træk at sætte kursen mod nord. Fokus er på rentemødet i ECB, EU-topmødet torsdag og fredag samt resultaterne af den seneste runde stresstest af Europas banker. Selskabsnyheder har der ikke været mange af. Zealand Pharma har dog bidraget med endnu et sæt positive data for lægemiddelkandidaten lixisenatid.

- Som det ligger nu, ser det ud til, at vi skal starte i omegnen af en 0,75 og 1 pct. højere i Europa, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingschef i Sydbank, til Ritzau Finans.

I USA sluttede aktierne pænt, og S&P 500 lukkede akkurat i plus båret frem af rygter om, at G20 vil tilføre IMF 600 mia. dollar til bekæmpelse af gældskrisen i euroregionen. Selvom IMF senere afviste rygterne, ligger de ifølge Ole Kjær Jensen "stadig et eller andet sted og kører i markedet".

- Der vil særligt være fokus på ECB, hvor konsensus er en rentenedsættelse på 25 basispoint. Enkelte venter en større rentenedsættelse, men kommer der ikke noget, vil det i hvert fald være en skuffelse, forudser Sydbanks afdelingschef, der venter en lidt afventende holdning fra åbningen i Europa og nok også en behersket aktivitet forud for ECB og EU-topmødet.

Ikke mindst udtalelser omkring gældskrisen og topmødet kan påvirke finansmarkederne. Rygterne er mange, og de kan, som tidligere set, have indvirkning på markedsstemningen.

- I de nuværende priser er der indregnet, at der kommer et eller andet, og kommer der ikke noget i morgen, vil vi se tilbagefald. Der er der ingen tvivl om, siger Ole Kjær Jensen.

Finanssektoren kan ifølge Ole Kjær Jensen komme i fokus i forbindelse med, at European Banking Authority, EBA, slipper resultaterne af den seneste runde stresstest, også selvom de først offentliggøres kl. 18:00 - efter dansk børslukketid.

C20-bankerne Danske Bank og Sydbank lukkede onsdag henholdsvis 2,2 pct. lavere i kurs 75,05 og 1,3 pct. højere i kurs 98,15.

Det er småt med nyheder fra de store, danske selskaber. Det er dog værd at notere, at retten til udbyttet på 14 kr. per aktie i Coloplast fragår med virkning fra torsdag.

Zealand Pharma meddelte torsdag morgen, at selskabets partner Sanofi har præsenteret positive top-line resultater fra GetGoal-M fase III-studiet med lixisenatid (Lyxumia) til behandling af type 2-diabetes. Lixisenatid, der udvikles som en ny GLP-1 agonist til én gang daglig dosering, er opdaget af Zealand Pharma og udlicenseret til Sanofi. Zealand Pharma faldt onsdag 5,9 pct. til kurs 55,5, men aktien er på trods heraf stadig steget ganske kraftigt over de seneste par uger.

Michael Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - Danske Bank

PRIS 242,50
ÆNDRING -1,20 (-0,49%)
ÅBEN 244,10
SIDSTE LUK 243,70
DEBAT Hvem overvejer bank?
OMX Børsmeddelelser

RELATEREDE NYHEDER