Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas-storkunde går med planer om gigantpark i Østersøen

29-12-11 kl. 29/12 2011 09:33 | Vestas Wind Systems 572,50 (+1,60%)

En af de største offshore vindmølleparker nogensinde er i støbeskeen hos den tyske energigigant E.On.

Det fortæller E.Ons svenske chef, Jonas Abrahamsson, i et interview med avisen Dagens Industri.

Parken skal placeres på Södra Midsjöbanken i Østersøen sydøst for Karlskrona, og planerne går i første omgang på 180 til 230 møller med en samlet kapacitet på omkring 700 MW, hvilket ville give en årsproduktion på 2,5 til 3 Terawatt-timer.

Det ville gøre parken til en af de største i verden, skriver Dagens Industri. Planen er dog fortsat noget, der ligger et stykke ude i fremtiden.

- Der er meget, der mangler, blandt andet at vi kan få støtte fra EU's fleksible ordninger. Det ville være en stor milepæl i svensk energiforsyning, hvis vi lykkes med det, siger Jonas Abrahamsson til avisen og oplyser, at investeringen løber op i mere end 20 mia. svenske kr.

E.On har tidligere købt stort ind hos Vestas, blandt i efteråret 2011, hvor det danske selskab blev valgt som leverandør til to vindparker på henholdsvis 219 MW i England og 48 MW i Sverige. I oktober købte E.On's amerikanske datterselskab også for 99 MW Vestas-møller til et projekt i Texas.

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - Vestas Wind Systems

RELATEREDE NYHEDER