Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vind: Lav Vestas-kurs stopper for opkøb i vindbranchen - avis

30-12-11 kl. 30/12 2011 06:11 | Vestas Wind Systems 572,50 (+1,60%)

Vindmølleindustrien havde store forventninger om sammenlægninger og konsolidering, men opkøbsbølgen er gået i stå. Vestas' dykkende aktiekurs får en stor del af skylden. Det skriver dagbladet Børsen.

2011 skulle have været året, hvor de små danske virksomheder i branchen ville gå sammen i et forsøg på at ruste sig til fremtiden. Kursen på Vestas-aktien er dog i mellemtiden røget under 60 kr., og selskabets markedsværdi er faldet fra 96,7 mia. kr. til 12,0 mia. kr. på fire år, og det rammer vindindustrien som helhed.

- Vestas' meget lave aktiekurs har fået stor betydning for konsolideringen i den danske vindmølleindustri. Købere af virksomheder tager udgangspunkt i købsemnets budgetter samt kursen på børsnoterede virksomheder i samme industri, og det, vi kan se i dag, er, at der intet sker, siger Peter Rønde Jakobsen, rådgiver i Corporate Finance i Deloitte, til Børsen.

Tilbage i oktober meldte brancheforeningen Vindmølleindustrien og Deloitte ud, at 60 pct. af branchens underleverandører venter at indgå i køb og salg af andre virksomheder. Trods velviljen er det dog kun 5 pct. af virksomhederne, som konkret er i gang med at handle.

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - Vestas Wind Systems

RELATEREDE NYHEDER