Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Vestas/Sydbank: Uannoncerede Europa-ordrer kan blive joker

30-12-11 kl. 30/12 2011 08:09 | Vestas Wind Systems 572,50 (+1,60%)

Det er fortsat realistisk, at Vestas når sit mål om en ordreindgang på minimum 7000-8000 MW i 2011, selvom vindmølleproducenten forud for årets sidste handelsdag kun har annonceret ordrer for sammenlagt 5935 MW. Det mener Sydbanks Vestas-analytiker Jacob Pedersen.

Oven i de annoncerede ordrer skal nemlig lægges de uannoncerede ordrer fra fjerde kvartal, og selvom de normalt kun når op omkring 500 MW, så ser Jacob Pedersen en mulighed for, at Vestas kan gemme på en kanin i nytårshatten.

- Størstedelen af de ordrer, Vestas skal have i fjerde kvartal, skal komme fra Europa. Og i fjerde kvartal har de ikke annonceret voldsomt mange ordrer fra Europa. En af årsagerne til, at vi ikke har set dem, kan være, at der er tale om mange, men mindre ordrer, forklarer Jacob Pedersen.

Ifølge Vestas' egne forventninger skal 50 pct. af årets samlede ordreindgang komme fra i Europa og Afrika, 35 pct. skal komme fra Nord- og Sydamerika, mens 15 pct. skal komme fra Asien/Oceanien.

Vestas annoncerer som hovedregel kun ordrer, der er på minimum 500 mio. kr. over fondsbørsen, men udsender af og til pressemeddelelser om mindre ordrer.

- Det niveau, der normalt er på uannoncerede ordrer i fjerde kvartal, kan godt blive større. Så man skal ikke erklære målsætningen for død endnu. Det vil da lune, hvis der kommer en enkelt stor ordre eller to i dag, og traditionelt er de sidste dage af året store i forhold til at offentliggøre nye ordrer, siger Jacob Pedersen.

Sidst på torsdagen annoncerede Vestas en ordre på 254 MW til Brasilien, og det ser Jacob Pedersen som en vigtig begivenhed, også af andre årsager end for at nå de mindst 7000 MW.

- Det brasilianske marked er ekstremt spændende, fordi det er meget stort. At få et godt fodfæste der er vigtigt for Vestas, for vi har set tidligere udbudsrunder, hvor Vestas ikke har fået så godt fat, siger Jacob Pedersen, der også påpeger, at Vestas har brug for store ordrer for at få en fornuftig udnyttelse af sin nacellefabrik i landet.

Sine Schack Vestergaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans
Der er endnu ikke skrevet nogen kommentarer til denne artikel.

Log ind for at skrive kommentarerer til denne artikel

Kursinfo - Vestas Wind Systems

RELATEREDE NYHEDER