Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Cheføkonom frygter flere nedjusteringer af eurozonens økonomi

19/9 11:41

OECD har netop offentliggjort en dugfrisk prognose for eurozonen, hvor vækstforventningerne for både i år og næste bliver nedjusteret.

Der ses nu en BNP-vækst på 0,6 pct. mod tidligere 0,9 pct. i år, mens vækstforventningerne til 2024 nu hedder 1,1 pct. mod før 1,5 pct.

Det kan blive den første af flere nedrevideringer, vurderer Tore Stramer, der er cheføkonom hos Dansk Erhverv.

- Set fra mit skrivebord er det helt på sin plads, at OECD nu har nedjusteret deres forventninger til BNP-væksten i euroområdet i både 2023 og 2024. Jeg kan dog godt frygte, at dette blot bliver den første i en række af prognosenedjusteringer fra OECD, skriver han i en kommentar.

Det peger nemlig på en hårdere økonomisk opbremsning end ventet, når man blandt andet kigger på flere af de økonomiske tillidsindikatorer, der er blevet offentliggjort i løbet af sommeren.

- Værst ser det ud på vores absolutte hovedmarked i Tyskland, hvor tillidsindikatorerne er faldet tungt. Står tillidstallene for troende, så har Tyskland nu retning mod et tilbageslag, der vil overgå gældskrisen i 2011. En lignende udvikling er begyndt at tegne sig i Frankrig, der er ramt af et begyndende økonomiske tilbageslag, der meget vel kan accelerere i styrke over de kommende måneder, skriver Tore Stramer.

Han er derfor urolig for, at OECD fortsat er for optimistiske i deres prognose.

- Det virker ikke som om, de i tilstrækkelig grad har taget højde for den seneste svækkelse i de højfrekvente økonomiske nøgletal for EU, lyder det fra Dansk Erhvervs cheføkonom.

.\\˙ MarketWire