Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Energiagentur venter "komfortable" oliemarkeder med moderat prisniveau i 2024

13/2 10:50

De globale oliemarkeder bør være "komfortable" i år med en tilstrækkelig forsyning til at holde prisniveauet i balance.

Det vurderer Det Internationale Energiagentur, IEA, ifølge Bloomberg News.

Agenturet venter, at det daglige olieforbrug på globalt plan i år vil stige til 1,3 mio. tønder fra 1,2 mio. tønder. Det er ifølge IEA-direktør Fatih Birol et "betydeligt svagere" tempo end sidste år.

Det skyldes økonomisk modvind i blandt andet Kina, mens stigende olieproduktion i Nord- og Sydamerika og særligt USA mere end kompenserer for den svagt stigende efterspørgsel, fortæller direktøren.

- Væksten i produktionen er mere end nok til at nå væksten i den globale olieefterspørgsel, siger Fatih Birol ifølge Bloomberg News.

- Så uden større geopolitisk uro eller større vejrbegivenheder venter vi et rimeligt komfortabelt oliemarked med en moderat udvikling i oliepriserne 2024 igennem.

Tirsdag formiddag handles en tønde af den europæiske Brent-olie til 82,42 dollar, hvilket svarer til en stigning på 7,2 pct. siden årsskiftet, hvor den blev handlet til 76,91 dollar.

Samtidig handles den amerikanske WTI-olie til 77,56 dollar for en tønde mod 71,97 dollar ved årsskiftet - en stigning på 7,8 pct.

Oliepriserne har været understøttet af uroen omkring Det Røde Hav og de øvrige konflikter i området.

.\\˙ MarketWire