Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

FLSmidth er i dialog med Thyssenkrupp om køb af mineforretning - NY

15/1 12:48

FLSmidth bekræfter nu, at koncernen er i dialog med tyske Thyssenkrupp om et potentielt køb af selskabets mineforretning.

Det skriver FLSmidth i en meddelelse.

Forhandlingerne er på et ikke-bindende stadie, og det er ikke sikkert, at det ender med et opkøb, fremgår det af den kortfattede meddelelse.

I december skrev det tyske erhvervsmedie Manager Magazin, at FLSmidth ville byde på visse aktiviteter inden for cement og minedrift ejet af Thyssenkrupp, og at der kunne blive tale om en milliardhandel.

FLSmidth afholdte sig fra at kommentere på oplysningerne, men oplyste, at selskabet "løbende ser på potentielle transaktioner".

Thyssenkrupp-koncernen rummer flere forskellige divisioner, men der, hvor der er overlappende aktiviteter med FLSmidth, er i divisionen Industrial Solutions, hvor løsninger og udstyr til mineindustrien er et af flere forretningsområder.

Det er også i den division, hvor Thyssenkrupps cementaktiviteter befinder sig.

I Industrial Solutions omsatte Thyssenkrupp i de seneste regnskabsår 2018/19, der sluttede ved udgangen af september, for 4 mia. euro, mens det justerede driftsresultat var et underskud på 170 mio. euro.

FLSmidth-aktien ligger fredag over middag 2,3 pct. højere i 223,70.

/ritzau/FINANS