Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Nykredit opjusterer forventninger og venter udbyttebetaling - NY

20/1 11:43

Realkreditkæmpen Nykredit opjusterer forventningerne til resultatet for 2020 og venter samtidig at indstille til udbyttebetaling.

Det skriver koncernen i en meddelelse onsdag.

For 2020 venter Nykredit nu et forretningsresultat på cirka 6,5 mia. kr. mod tidligere 6,1-6,3 mia. kr., mens resultatet før skat ventes at lande på cirka 6,8 mia. kr. mod tidligere 6,2-6,4 mia. kr.

Samtidig venter koncernen at indstille til, at der udbetales udbytte svarende til 40 pct. af resultatet for 2020 efter skat.

- Vi kommer ud af 2020 med et resultat før skat, der overgår de forventninger, vi fastlagde før coronakrisens udbrud. Det vidner om, at danske boligejere og store dele af dansk erhvervsliv indtil videre er kommet bedre gennem krisen end frygtet. Det vidner også om, at Nykredits grundlæggende forretning er stærk. I både Nykredit Bank og Totalkredit har vi i 2020 haft stærk udlånsvækst og kundetilgang, udtaler koncernchef Michael Rasmussen i meddelelsen.

Forventningen til udbyttebetalingen bygger på en samlet vurdering af Nykredits situation og en dialog med Finanstilsynet, der dog mangler at give en endelig bekræftelse, skriver koncernen i meddelelsen.

Koncernledelsen har lagt særlig vægt på, at de opjusterede forventninger er højere end dem, Nykredit havde før coronakrisen, og at Nykredit selv efter en udbyttebetaling på 40 pct. af resultatet efter skat vil være ”stærkt kapitaliseret”.

Derudover har koncernen i 2020 foretaget nedskrivninger for cirka 2,3 mia. kr., hvoraf cirka 2 mia. kr. er afsat til fremtidige tab som følge af coronakrisen, fremgår det.

- I Nykredit er det kunderne, der nyder godt af udbytter. Fra de udbytter, Forenet Kredit tidligere har modtaget, har de sendt penge tilbage til Nykredit og Totalkredit, som vi har sendt videre til kunderne i form af blandt andet Kundekroner og Erhvervskroner. Vi er derfor glade for udsigten til at udbetale udbytte igen, siger Michael Rasmussen.

Forenet Kredit er en forening for kunder i Nykredit og datterselskabet Totalkredit og er koncernens hovedejer.

Samtidig opjusteres forventningerne til forretningsresultatet og resultatet før skat i Totalkredit til cirka 2,5 mia. kr. fra tidligere 2,0-2,2 mia. kr.

/ritzau/FINANS