Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Pund styrkes efter stigende inflation og svækket dollar

20/1 13:00

En svækket dollar og gode tal fra den britiske inflation er onsdag middag med til at styrke det britiske pund til sit højeste niveau siden brexitafstemningen over for euro, mens den britiske valuta også styrkes mod dollar.

På den hjemlige front bliver pund hjulpet af forbrugerpriserne fra december, der viste en stigning på 0,6 pct. sammenlignet med samme periode sidste år mod en fremgang på 0,3 pct. i måneden forinden.

Selv om den britiske inflation fortsat ligger under Bank of Englands målsætning på 2 pct., venter markedet ikke, at centralbanken pumper flere penge ud i systemet.

- Til trods for den afdæmpede inflationsrate og nuværende økonomiske udfordringer relateret til coronarestriktionerne, regner vi ikke med, at Bank of England løfter sin pengepolitiske stimulus ved det kommende møde 4. februar, lyder det fra Kallum Pickering, senioranalytiker hos Berenberg, til Reuters.

Mod euro bliver pund styrket til 0,8851 pund per euro mod 0,8906 pund tirsdag eftermiddag.

For dollar fortsætter svækkelsen onsdag, efter at den kommende amerikanske finansminister, Janet Yellen, tirsdag var indkaldt til høring i Senatet.

Her opfordrede hun politikerne til at "act big" (handle stort, red.) i forhold til en ny runde stimuli til den amerikanske økonomi. Her lød det også, at hun er en tilhænger af markedsbestemte valutakurser.

Det øger risikolysten hos investorerne, der i stedet søger mod mere risikobetonede valutaer og dermed svækker dollar.

Pund handles onsdag ved middagstid i 1,3690 dollar mod 1,3614 dollar tirsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS