Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

ECB/Nykredit: Ser ikke nye tiltag torsdag trods coronaudvikling

20/1 16:01

I december gav Den Europæiske Centralbank, ECB, en større hjælpende hånd til den europæiske økonomi, men selv om coronakrisen fortsat hærger og antallet af smittede stiger i flere europæiske lande med strammere restriktioner til følge, er der ingen udsigt til, at ECB på torsdagens møde kommer med ny hjælp.

Det vurderer Frederik Engholm, chefstrateg i Nykredit.

- Selvom udsigterne er forværret, så er de ikke forværret i en grad, der på en så kort horisont giver anledning til nye tiltag, skriver han i en kommentar onsdag.

- Udvikling i smitte og restriktioner over de kommende tre til seks uger kan blive udslagsgivende for, om ECB vil ty til nye lempelser, skriver han.

TIDLIG JULEGAVE FRA ECB

Ved mødet i december øgede ECB det pandemiske obligationsopkøbsprogram, PEPP, med 500 mia. euro til 1850 mia. euro og forlængede det, så det løber frem til udgangen af marts 2022 i stedet for blot til udgangen af juni 2021.

Samtidig kan de kommercielle banker se frem til nye såkaldte TLTRO-III lån, som er en ordning, der giver bankerne adgang til rigelig likviditet til ultralave renter. I alt tre programmer vil blive gennemført fra juni til december 2021 og i samme periode genlanceres de kortere udlånsfaciliteter.

Ordningen blev også forsødet, så der fremover kan lånes 55 pct. mod tidligere 50 pct. af bankernes udlån, der giver adgang til ordningen. Derudover blev perioden med en ekstraordinær lav lånerente på minus 1 pct. i ordningen forlænget frem til juni 2022.

- Derfor er der heller ingen forventninger til, at centralbanken allerede nu lancerer nye tiltag. Det på trods af, at udsigterne er forværret som følge af forsøget på at tøjle smitten med længerevarende/strengere restriktioner, skriver chefstrategen.

/ritzau/FINANS