Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted-chef sætter sit hold til fremtidig vækst og ændrer i toppen-NY2

28/1 14:42

Ørsted har i forbindelse med en reorganisering valgt at ændre i koncernledelsen.

Det oplyser selskabet torsdag eftermiddag.

Det betyder, at den nye direktion fremover udgøres af koncernchef Mads Nipper, koncernøkonomidirektør Marianne Wiinholt samt kommerciel direktør og viceadministrerende direktør Martin Neubert.

I den nye koncernledelse bliver der også plads til den nye driftsdirektør, Onshores administrerende direktør, Declan Flanagan og HR-direktør Henriette Fenger Ellekrog.

Det betyder, at Morten Buchgreitz, administrerende direktør for Markets & Bioenergy og Executive Vice President, har besluttet at forlade koncernen den 4. februar.

Og at Anders Lindberg, der i dag er Executive Vice President og ansvarlig for offshore EPC (engineering, procurement, construction, red.) og QHSE, har accepteret en stilling i sit hjemland Sverige og forlader Ørsted med virkning fra midten af februar.

- Med den nye organisation, vi implementerer nu, ønsker vi at styrke vores fokus på kunder og markeder, yderligere styrke fokus på vores EPC og driftsaktiviteter og understøtte opskaleringen af vores organisation, i takt med at vi fortsætter vores stærke vækstrejse i de kommende år, siger Mads Nipper op ændringerne.

Regnskabsmæssigt kommer det til at betyde, at Offshore og Onshore vil fortsat blive behandlet som separate segmenter i Ørsteds regnskab. Bioenergy, de tilbageværende gasaktiviteter og Renescience vil indgå i regnskabet under et særskilt segment benævnt Bioenergy & Other.

Alle organisationsændringerne træder i kraft den 4. februar 2021, som er dagen efter, at Ørsted offentliggør regnskab for hele året.

POSITIONERING TIL FREMTIDIG VÆKST

For at sikre, at Ørsted er klar til de kommende ti år på scenen for vedvarende energi, reorganiserer energikoncernen sine forretningsområder.

- Den nuværende virksomhedsstruktur med de tre forretningsområder: Offshore, Onshore og Markets & Bioenergy, bliver erstattet af en overvejende funktionsstruktur bestående af områderne Commercial og EPC & Operations. Onshore-aktiviteterne vil fortsat være organiseret i forretningsområdet Onshore, oplyser Ørsted.

Commercial-området vil i fremtiden samle funktioner med kommercielt fokus fra de nuværende organisationer Offshore og Markets & Bioenergy, inklusive Hydrogen. Og det kommer Martin Neubert, der får titlerne kommerciel direktør og viceadministrerende direktør for Ørsted, til at stå for.

EPC & Operations området vil fremover samle EPC, offshore drift og bioenergy-funktionerne fra de nuværende organisationer Offshore og Markets & Bioenergy. Der er endnu ikke fundet en direktør til denne post - men Mads Nipper vil styre den, indtil processen med at finde en direktør er sket.

Og så vil Onshore forblive et selvstændigt forretningsområde, da denne forretning adskiller sig fra resten af Ørsted på forretningsmodel og strategisk fokus og vil være bedst rustet til at realisere sit fulde potentiale ved at fortsætte som et selvstændigt forretningsområde. Onshore vil fortsat blive ledet af Declan Flanagan, skriver Ørsted om ændringerne.

/ritzau/FINANS