Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted/Jefferies: Kursmål løftes til 1194 kr. fra 1100 kr. - NY

3/2 17:35

I kølvandet af regnskabet fra energikæmpen Ørsted onsdag morgen har finanshuset Jefferies løftet sit kursmål for aktien til 1194 kr. fra 1100 kr., mens anbefalingen fastholdes til "hold".

Det skriver Jefferies i en kommentar.

Regnskabet var Mads Nippers første som ny administrerende direktør for Ørsted. I sidste uge annoncerede han en reorganisering og i samme ombæring en ændring i koncernledelsen.

- Vi mener, at den for nyligt annoncerede organisatoriske omstrukturering vil gøre koncernens tilgang til auktioner skarpere, og ledelsen hentydede til en opdatering på dette ved kapitalmarkedsdagen til sommer, skriver Jefferies i kommentaren onsdag.

Ifølge Finanshuset er Ørsted på rette vej i forhold til leveringen til det amerikanske projekt South Fork på 130 MW i slutningen af 2023.

Sidste år meddelte Ørsted, at de to amerikanske projekter Skipjack og South Fork ville stå færdigt senere end ventet, da myndighedsgodkendelserne i USA lod vente på sig.

Men onsdag var topchef Mads Nipper mere optimistisk i forhold til de afventende amerikanske myndighedsgodkendelser blandt andet på grund af positive signaler fra Joe Biden-administrationen, hvor der er skiftet ud i de amerikanske ministerier, herunder også Bureau of Ocean Energy Management (BOEM).

Der mangler dog stadig afklaring om en række amerikanske projekter, noterer Jefferies.

Ørsted-aktien lukkede onsdag i 1173 kr. efter et kursdyk på 1,8 pct.

12 analytikere har en holdanbefaling på aktien, mens ni anbefaler "køb" og syv anbefaler "sælg", fremgår det af data fra Bloomberg News.

/ritzau/FINANS