Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Ørsted/Jefferies: Polsk partnerskab bryder negativt nyhedsflow

10/2 14:37

Efter nogle dårlige nyheder om Ørsted om tabte udbudsrunder i USA og Storbritannien markerer onsdagens annoncering af et nyt partnerskab i Polen med PGE om udvikling af havmølleprojekter på op til 2,5 gigawatt et positivt afbræk.

Det skriver finanshuset Jefferies i et notat.

- Markerende et brud i den seneste negative nyhedsstrøm for aktien, er Ørsted kommet med en positiv meddelelse med bekræftelse af en aftale om et nyt 50/50-ejet joint venture til udvikling, konstruktion og drift af to havvindprojekter i Østersøen, skriver Jefferies.

De to projekter omfatter Baltica 2 på 1 gigawatt og Baltica 3 på 1,5 gigawatt, og Ørsted køber sig ind med en halvpart i projekterne gennem en investering på 657 mio. polske zloty, svarende til ca. 1089 mio. kr.

ATTRAKTIV INDGANGSPRIS

Prisen for at komme ind i de to projekter svarer til rundt regnet 0,1 mio. euro per megawatt, hvilket Jefferies umiddelbart vurderer er en rigtig fornuftig pris sammenlignet med tilsvarende projekter i tidlig udviklingsfase i USA og Storbritannien, hvor priser har svinget fra 0,1 til 0,8 mio. euro per megawatt.

Ifølge en meddelelse fra Ørsted er begge projekter berettiget til at blive inkluderet i Polens tildelingsrunde for havvindprojekter i 2021, hvor en kapacitet på i alt 5,9 GW forventes tildelt. Baltica 3 er det mest fremskredne af de to projekter, og det vil kunne blive idriftsat i 2026, skriver Ørsted.

Den polske auktionsrunde afgøres i juni, og Jefferies betegner det som sandsynligt, at mindst Blatica 3 bliver succesfuld ved tildelingen.

- Polen har vist sig som den nye pioner inden for havvind i Østersøen, og vi er meget glade for at komme ind på det polske marked med dette joint venture med PGE. Med denne transaktion bliver Ørsteds enestående erfaring med at udvikle og opføre store havvindmølleparker kombineret med PGE's omfattende viden om og erfaring med det polske elmarked og dets lovgivningsmæssige rammer.

- Vores nye joint venture er stærkt engageret i at indfri den polske regerings ambitiøse planer for udbygning af havvind, siger kommerciel direktør og viceadministrerende direktør i Ørsted, Martin Neubert, i en meddelelse.

Det polske klima- og miljøministerium vurderer, at den potentielle kapacitet for havenergi i Østersøen vil være ca. 11 GW i 2040, og landet har et mål om at tildele 11 GW i 2027.

/ritzau/FINANS