Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Topdanmark: Tre selskaber favoritter til køb af pensionsforretning

9/3 12:49

Mandag kom det frem, at Topdanmark i al hemmelighed overvejer at frasælge sin pensionsforretning Livsforsikring. Det berettede dagbladet Børsen om.

Det har sat gang i spekulationer om, hvem der kunne være oplagt som køber.

Flere unavngivne kilder har i den forbindelse over for Finanswatch forsøgt sig med at pege på mulige købere til pensionsselskabet. Her nævnes AP Pension, Danica samt Nordea som tre af de mest oplagte, om end det blot forbliver ved spekulationer.

Derudover nævnes også PFA, der sidder på mere end en tredjedel af pensionsmarkedet i Danmark, som en mulig bejler.

Nordea, der efter salget af Velliv ikke længere befinder sig på pensionsmarkedet, vurderes af flere af kilderne til at være den mest oplagte kandidat

Ifølge mediet er banken i gang med at afdække sine muligheder på det danske pensionsmarked. Det efterlader ifølge flere af de unavngivne kilder Nordea med tre forskellige muligheder.

Enten kan banken opbygge sit eget pensionsselskab, indlede et samarbejde med et eksisterende pensionsselskab eller købe sit eget, og her skulle sidstnævnte altså ligge til højrebenet, lyder det.

Investeringsøkonomen Per Hansen fra Nordnet skriver derimod i et analysenotat, at AP Pension er en oplagt køber.

- Hvis der er hold i historien, og Topdanmark vil skille sig af med sin livsforsikring, giver det god mening med AP Pension som køber. Det følger koncentrationstendensen, hvor selskaberne bliver enten skade eller liv, skriver han.

Det er da også et selskab, som bliver fremhævet hos Finanswatch. AP Pension har tidligere vist appetit på opkøb og har ny erfaring med store integrationer, skriver mediet.

Dog påpeger Finanswatch, at AP Pension fortsat lever med høje omkostningerne i forbindelse med nogle udfordringer, som selskabet har haft med integrationen af Skandia, hvilket kunne spænde ben for den mulige interesse.

/ritzau/FINANS