Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Arbejdernes/CEO: Ser godt afkast ved at lade Vestjysk Bank fortsætte

24/3 10:44

Selv om Arbejdernes Landsbank har sat sig på Vestjysk Bank med en ejerandel på ca. 61 pct. og i løbet af de kommende uger kommer med et pligtmæssigt tilbud om at købe de øvrige aktionærer ud af Vestjysk Bank, så er det ikke en fusionsvejen, som Arbejdernes Landsbank har valgt at forfølge.

- Vi kigger ikke den vej. Vestjyske Bank og Den Jyske Sparekasse har med deres igangværende fusion en stor opgave, som der kommer rigtigt mange synergier ud af. For os er det mere et spørgsmål om, at Arbejdernes Landsbank og Vestjysk Bank er to forretninger, som kan komplimentere hinanden. Det er mere den måde, vi har valgt at se det på det, siger ordførende direktør i Arbejdernes Landsbank, Gert R. Jonassen til Ritzau Finans.

Ritzau Finans: Giver I dermed ikke afkald på synergier ved ikke at fusionere?

- Jeg tror på, at vi bevarer en toplinje i stedet for. Vestjysk Bank står stærkt selvstændigt gennem deres tilstedeværelse, deres nærvær, deres direkte kontakt med kunderne og den måde, de er til stede over for det lokale erhverv på - landbrug, fiskeri osv. Jeg tror det giver mere mening, at de har deres egen beslutningskraft og deres egen styrke at kunne stå på markedspladsen med, forklarer Gert R. Jonassen.

Ritzau Finans: Hvad ser du så af muligheder for at realisere omkostningssynergier - hvis nogen?

- Vi har ikke kigget på den del af det. Den business case, der ligger i Vestjysk Bank med den igangværende fusion med Den Jyske Sparekasse indikerer et afkast på 10 pct., og det er jo faktisk et flot afkast i dagens Danmark. Det er det, vi fokuserer mere på - at de får deres fusion gennemført og får hentet de synergier, de skal, at de får etableret sig, som de er på vej med at gøre i Herning, og får fastholdt alle de gode folk, der er med til at drive den bank stærkt i dag. Det skal de blive ved med, siger Gert R. Jonassen.

/ritzau/FINANS