Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aktier: Vestas og grønne aktier til bunds i rødt C25

12/4 17:06

De grønne aktier hang mandag i bremsen i et surt aktiemarked, hvor Demant-aktien endte i grønt efter salgsfremgang for den danske høreapparatproducent ifølge de amerikanske VA-tal.

Det danske C25-indeks lukkede mandag med et fald på 1,2 pct. i 1703,76 efter fredagens lukkerekord. Til sammenligning lå det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med et fald på 0,4 pct. ved dansk lukketid.

- Vi har haft en sivende tendens siden morgenstunden. Det er også billedet ude i Europa, hvor der generelt er nyhedsfattigt og uden større begivenheder. Nu kigger investorerne frem mod ugens regnskaber fra Chr. Hansen og Tryg, siger Martin Munk, senioraktiehandler hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

PRES PÅ VESTAS OG GRØNNE AKTIER

Vestas-aktien indtog bundplaceringen i C25-regi med et fald på 4,4 pct. til 1200,20 kr., efter at finanshuset Bank of America har sænket sit kursmål for aktien med 100 kr. til 1490 kr.

De grønne aktier havde det generelt svært i Europa med fald på mere end 4 pct. til den spansk-tyske vindmølleproducent Siemens Gamesa.

I det grønne segment tabte Rockwool-aktien 2 pct. til 2600 kr.

DEMANT OG GN HVER SIN VEJ EFTER VA-TAL

Demant-aktien var mandag godt kørende med en stigning på 0,5 pct. til 291,10 kr., efter tal fra Veterans Affairs (VA) i USA, som tilpasser høreapparater til militærveteraner, viste salgsfremgang for den danske høreapparatproducent i marts.

Demant tabte dog markedsandele til 9,85 pct. fra 10,20 pct. måneden før, og det var også tilfældet for konkurrent GN Hearing, der måtte se sin markedsandel falde til 10,81 pct. fra 11,11 pct. i februar.

GN-aktien endte mandag med et fald på 1,8 pct. til 515,80 kr.

GENMAB FIK ACCEPT AF ANSØGNING

Fredag aften kunne Genmab og partneren Seagen fortælle, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA), har accepteret ansøgningen om markedsføringsgodkendelse i USA af Tisotumab Vedotin til behandling af tilbagevendende metastatisk livmoderhalskræft hos patienter med sygdomsprogression under eller efter kemobehandling.

Investorerne sendte dog biotekaktien ned med 1,3 pct. til 2102 kr.

KURSMÅLSLØFT TIL BANKER

Danske Bank fik et par løftede kursmål, og investorerne kvitterede mandag med en stigning på 0,7 pct. til 123,10 kr. i toppen af C25-indekset.

Finanshuset SEB løftede sit kursmål for aktien til 156 kr. fra 139 kr. med en gentaget købsanbefaling, og Barclays gav sit kurmål for aktien et løft til 125 kr. fra 114 kr.

Den britiske storbank Barclays løftede sit kursmål for Nordea til 65,45 kr. fra 58 kr., mens anbefalingen fortsat er "ligevægt", fremgik det af data fra Bloomberg.

Nordeas danske notering faldt dog med 0,4 pct. til 63,60 kr.

KØBSANBEFALING TIL PANDORA

Pandora fik også analysenyt, idet finanshuset William O'Neil & Co. efter smykkeselskabets handelsopdatering fredag indledte dækning af aktien med anbefalingen "køb".

Finanshuset Kepler Cheuvreux gav også sit kursmål et løft til 690 kr. fra 625 kr.

Pandora tabte 0,9 pct. til 681,80 kr. efter fredagens fald på 3,8 pct.

Også DSV Panalpina var i analytikernes søgelys. Transportkoncernens kursmål fik mandag et skub opad til 1360 kr. fra 1150 kr. af Stifel med en fastholdt købsanbefaling.

Aktien steg marginalt til 1269,50 kr. og dermed blev det til endnu en lukkerekord til transportaktien.

TRAFIKTAL FRA SAS

SAS kom mandag med trafiktal, der viste et stort fald på 88 pct. i indtægterne i marts i forhold til samme måned sidste år.

Påskeferien gav dog mere at lave hos SAS i marts, hvor 310.000 passagerer fløj med det skandinaviske luftfartsselskab.

Det er 40 pct. flere end i februar - men alligevel 70 pct. færre end den samme måned sidste år, viste selskabets trafikstatistik.

SAS-aktien lukkede mandag med et fald på 3,6 pct. i 1,4465 kr.

Blandt de øvrige sidepapirer var der også nyt fra Matas, der har købt en healthtech-platform og indgået et samarbejde med onlineapoteket Gazelle Online Apotek, der driver webapoteket.dk.

Materialistaktien steg 6,7 pct. til 90,95 kr.

Orphazyme var også godt kørende med et plus på 3,9 pct. til 59 kr., efter en positiv artikel i dagbladet Børsen, hvor biotekselskabets nye topchef, Christophe Bourdon, ikke mener, at det nuværende kursniveau afspejler biotekselskabets egentlige potentiale.

/ritzau/FINANS