Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Columbus-formand efter nyt opkøb: "Synes det er en rigtig god aktie"

12/4 17:19

Bestyrelsesformand og storaktionær i Columbus Ib Kunøe har spenderet rundt regnet 17 mio. kr. på køb af yderligere aktier i selskabet.

En stor del af aktierne er købt af selskabets interim-CEO og finansdirektør, Hans Henrik Thrane, som har solgt aktier for 13,9 mio. kr.

Kunøe forklarer om baggrunden for købet, at medarbejdere og ledere, der er omfattet af selskabets incitamentsordninger, kan have behov for at sælge ud af deres aktier til betaling af skat for ordningerne.

- Hvis du skal indfri options- eller warrantprogrammer, så kan det være nødvendigt at sælge nogle af aktierne for at betale skatten. Det er helt standard.

- Og i stedet for at sælge dem i markedet, hvilket de selvfølgelig kan bestemme, om de vil gøre, så kan jeg tilbyde at købe dem, da jeg er interesseret i at købe Columbus-aktier til en fornuftig pris, forklarer Ib Kunøe om de store aktiehandler.

Han har dermed suppleret depotet op med yderligere 1.140.000 aktier i Columbus, som han i forvejen havde næsten 58 mio. styk af. Dermed ejer han nu godt 47 pct. af virksomheden - og han vil gerne købe flere aktier.

- Ja. Jeg synes, det er en rigtigt god aktie - det er jo derfor, jeg køber, siger Kunøe.

STOR UDLODNING PÅ VEJ

Med sin store aktiepost i selskabet kan han se frem til en solid udlodning, når selskabet i slutningen af måneden sender et ekstraordinært udbytte afsted til sine aktionærer på 6 kr. per aktie.

I forhold til realisering af potentialet for virksomheden fremadrettet peger Ib Kunøe på en snarlig annoncering af en ny direktør og selskabets strategiplan for 2023, som blev annonceret sidste år.

- Vi har en koncernchef lige på trapperne, og "any day" er vi så i stand til at offentliggøre navnet, og vi har en strategi, som hedder Fokus 23, som vi også er i fuld gang med at implementere.

- Så jeg synes, at det ser rigtigt godt ud for Columbus, siger Ib Kunøe.

En annoncering af den nye direktør kan ifølge formanden komme "i dag eller i morgen, eller inden for ganske kort tid".

- Det er ikke til at sige, det er jo et spørgsmål om, at man skal fri for sin gamle virksomhed på en ordentlig måde, tilføjer han.

/ritzau/FINANS