Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Tirdagens aktier: Hård straf til Lundbeck på ellers mild aktiedag

13/4 17:07

Skuffende forlængelse af forsøg med et nyt middel mod Alzheimers boksede tirsdag Lundbeck-aktien i dybet i et eller positivt stemt danske aktiemarked, som endda modstod negative impulser fra amerikanske Johnson & Johnsons coronavaccine, der har sat udrulningen på pause.

Samlet set løftedes C25-indekset 0,9 pct. til 1719,58 med 19 ud af indeksets 25 aktier i plus.

Øverst i indekset steg Netcompany 3,9 pct. til 658,50 kr. uden selskabsspecifikt nyt.

Lundbeck og partneren Otsuka meddelte, at de har besluttet at fortsætte rekrutteringen af patienter til det kliniske fase 3-forsøg med Brexpiprazol til behandling af agitation hos patienter med demens af Alzheimers-typen. Forsøget ventes nu først afsluttet i første halvår 2022, og det er en forlængelse, der ikke begejstrede aktiehandlerne, der sendte medicinalaktien ned med 12,0 pct. til 197 kr.

- Det var en skuffende meddelelse fra Lundbeck. Midlet er ikke dødt, men forsøgene er forlænget, og i markedet kan der være en opfattelse af, at investering i aktien nu er "døde penge", mener Christian Thatje, senioraktiehandler i Sydbank, som ikke forundres over, at aktien falder.

- Men jeg havde ikke troet, at tabet skulle være tocifret, tilføjer han.

Han påpeger derudover det påfaldende i, at plusset i markedet levede videre trods de negative nyheder om Johnson & Johnsons corona-vaccine.

- Det er tankevækkende, mener han og noterer at også det brede amerikanske S&P 500-indeks kom i plus efter kort tids aktiehandel i New York efter en negativ start.

Det er de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, der har anbefalet en pause i udrulningen af Johnson & Johnsons vaccine efter registrering af seks tilfælde af sjældne blodpropper hos vaccinerede amerikanere. Og den advarsel havde ifølge Christian Thatje tirsdag en positiv effekt på det danske biotekselskab Bavarian Nordic, der også forsøger sig med coronavaccine.

- Det øger interessen for andre vaccineselskaber, mener senioraktiehandlere.

Efter et dyk hen over dagens handel lukkede Bavarian med et plus på 1,0 pct. i 293,80 kr.

INSPIRATION FRA ANALYTIKERNE

For en del selskaber var der tirsdag formiddag præsenteret nyt fra analytikerkorpset.

Deutsche Bank løftede kursmålet for Danske Bank-aktien til 127 kr. fra 120 kr., fremgik det af Bloomberg News. Men aktien faldt 0,9 pct. til 122,05 kr.

Jyske Bank mener, at Genmab har haft det svært i 2021, men at der er spæde tegn på, at momentum er på vej tilbage i aktien. Stærke salgstal, fast-track accept af Tisotumab og udsigten til mange nyheder i andet halvår kan meget vel give aktien medvind, mener banken og anbefaler investorerne at samle op i aktien. Aktien steg 2,2 pct. til 2148 kr.

Til den negative side talte, at Danske Bank ifølge Bloomberg News sænkede de sit kursmål for Vestas til 1260 kr. fra 1330 kr. Vindmølleaktien lukkede uændret i 1200 kr.

Med i den pæne del af C25 var også Mærsk med et plus på 1,2 pct. til 15.080 kr. til B-aktien. Kinesiske handelstal for marts viste en eksportstigning på 30,6 pct. i forhold til marts sidste år. Økonomerne havde ventet en stigning på 38,0 pct., fremgik det af Bloomberg News. Den kinesiske import steg derimod mere end ventet med 38,1 pct. mod estimeret 24,4 pct. af økonomerne.

Med i bunden af C25 var derimod Ørsted med et tab på 1,2 pct. til 1034 kr. Ørsted har afsluttet det salg af 25 pct. af sit havvindprojekt Ocean Wind på 1100 megawatt til New Jerseys Public Service Enterprise Group, som den danske energikoncern oplyste om i begyndelsen af december sidste år. Samtidig kan man tirsdag læse i Børsen, at Ørsted er på opkøbsjagt i Europa, hvor selskabet vil udbygge sin onshoreforretning.

POSITIVE DATA FRA DFDS

Uden for C25 var der plus på 2,4 pct. til 328,20 kr. til DFDS.

Rederiet kom tirsdag formiddag med data for fragtmængderne i marts, og de viste en samlet stigning på 11,8 pct. i forhold til samme måned sidste år.

Et plus på 10 pct. for UK tyder dertil på, at der ikke er det helt store brexit-tema.

Endelig hævede Danske Bank sit kursmål for Matas til 110 kr. fra 100 kr. Aktien reagerede med et plus på 0,9 pct. til 91,80 kr.

/ritzau/FINANS