Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Solar løfter forventningerne efter godt første kvartal - NY

22/4 09:20

Efter en positiv udvikling i første kvartal opjusterer Solar forventningerne til hele 2021.

Forventningerne til driftsresultatet, EBITDA, løftes til 725 mio. kr. fra 650 mio. kr., og prognosen for omsætningen hæves med 200 mio. kr. til 11.750 mio. kr.

Det fremgår af en meddelelse fra Solar torsdag.

- Lanceringen af vores Core+ strategi har allerede haft en effekt på vores produktmiks. Vores konceptandel er fortsat med at vokse med større hastighed end ventet, hvilket resulterede i en stærkere EBITDA-margin i første kvartal, siger Solars administrerende direktør, Jens Andersen, i meddelelsen.

Han fortæller endvidere, at selskabets "Better Business"-projekt og initiativer til begrænsning af omkostninger fortsat har vist gode resultater i årets første tre måneder, men også at omkostningerne delvist ventes at normalisere til samme niveau som før covid-19 jo længere, man kommer ind i 2021, "om end på et lavere niveau end først ventet."

- I 2021 forventer vi at se ekstraordinære prisstigninger på visse produkter på grund af stigende priser på råvarer. Disse prisstigninger vil have en enkeltstående effekt, som i mindre grad vil påvirke vores margin positivt, siger Jens Andersen endvidere.

Omsætningen landede i første kvartal på 3004 mio. kr. mod 3045 mio. kr. i samme periode sidste år, hvilket oversteg selskabets forventninger og tilskrives stærke vækstrater i installationssegmentet i Solar Danmark.

Kvartalet bød endvidere på et driftsresultatet, EBITDA, på 204 mio. kr. mod 142 mio. kr. i første kvartal sidste år.

/ritzau/FINANS