Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aktier: Ambu på slingrekurs i marked med positivt efterslæb

17/5 17:06

Mens Ambu-aktien dagen igennem slingrede frem og tilbage over nulpunktet opholdt FLSmidth og Genmab sig mere beslutsomt i henholdsvis bund og top C25-indekset, der samlet set havde en positiv udvikling på de europæiske marked i sidste uge at indhente.

Efterslæbet gav det danske indeks et puf i positiv retning på 1,4 pct. til indeksniveauet 1742,44, mens de europæiske markeder målt på de brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks marcherede på stedet og stod i 442,5 ved dansk lukketid.

- Udlandet var fra starten torsdag noget nede, men rettede sig og sluttede pænt, og fredag lå det også ganske fornuftigt. Så vi har noget at indhente, konstaterer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen.

Ambu-aktiens yoyo-bevægelse resulterede i et fald på 1,3 pct. til 229,70 kr.

STIME AF NYE KURSMÅL TIL AMBU

Aktien indledte ugen med lille stime kursmålsændringer i forlængelse af det regnskab, selskabet fremlagde onsdag og som på selve regnskabsdagen blev ilde modtaget med et kursdrop på 22,8 pct.

Mandag morgen steg aktien 3,6 pct., mens den ved middagstid var faldet 0,5 pct. efter et dyk på 4,3 pct. i løbet af formiddagen.

Ambu fik sænket sit kursmål til 265 kr. fra 300 kr. af Danske Bank. Morgan Stanley satte et nyt kursmål på 305 kr. mod tidligere 350 kr., Nordea har sænket sit kursmål til 228 kr. fra 243 kr., og SEB har sænket sit til 250 kr. fra 350 kr.

DNB's nye kursmål er 295 kr. mod tidligere 325 kr., mens Carnegie sænker til 139 kr. fra 154 kr., og Handelsbanken sænker til 350 kr. fra 370 kr. De fastholder alle deres anbefalinger.

- De helt store syndere var Ambus kerneforretninger, Anæstesi og Diagnostik, hvor manglende salg af produkter, der bruges til behandlinger, har været udfordret af restriktioner på ikke-akutte behandlinger, skriver Handelsbanken i sin analyse af regnskabet.

I toppen af C25-indekset steg Genmab 5,6 pct. til 2356 kr. Biotekaktien fik sit kursmål løftet til 2500 kr. fra 2350 kr. af JPMorgan.

Også Ørsted fik analytikeropmærksomhed. Den britiske investeringsbank Barclays har indledt med dækning af energiselskabet med den negative anbefaling "undervægt" og et kursmål på 800 kr. Alligevel steg aktien 0,9 pct. til 855,80 kr.

FLSMIDTH STIKKER UD

Nederst i eliteindekset tabte FLSmidth 3,8 pct. til 258 kr. Det skete uden selskabsspecifikke nyheder.

Siden regnskabet i forrige uge er aktien ellers steget pænt fra 236,70 kr. før regnskabet 5. maj, hvor aktien susede i vejret med 7,4 pct. på selve regnskabsdagen.

- Det er den aktie, som stikker ud i dag, men omvendt er det jo også en af de aktier, som har kørt allerbedst på den korte bane. Det var ikke fordi, at regnskabet fra FLS var nogen fest som sådan, men det er jo mere det her væddemål på, at det er de cykliske aktier, og at FLS står til at blive en af vinderne oven på, at der nu begynder at komme gang i verdensøkonomien igen oven på corona, siger Lars Hytting, der er chef for aktiehandel hos Artha Kapitalforvaltning.

NOVO I REKORD

Med i toppen var også indekstunge Novo med et plus på 3,1 pct. til 493,45 kr., og aktien lukkede dermed igen i rekord.

Mandag morgen var der også nyt fra Maersk Drilling, der har solgt to rigge for 31 mio. dollar og landet en ny kontrakt til en værdi af 11 mio. dollar. Selskabet fremlægger regnskab torsdag. Maersk Drilling-aktien steg 2,3 pct. til 270 kr.

Dagens to regnskaber kom fra Rovsing og Fynske Bank.

Rovsing, der er kendt for at levere teknologi til den europæiske rumfartsindustri, havde fremgang i tredje kvartal målt på såvel omsætning som indtjening. Forventningerne til helåret fastholdes. Teknologiaktien faldt 1,0 pct. til 99 kr.

Fynske Bank har i første kvartal vendt underskud til overskud, idet banken er hjulpet af positive kursreguleringer, tilbageførsel af nedskrivninger samt stigende aktivitet på boligmarkedet. Bankaktien steg 1,0 pct. til 103 kr.

/ritzau/FINANS