Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Onsdagens aktier: Novo blandt rekordtrio - Genmab tog den gule trøje

9/6 17:04

Der blev til en række rekorder onsdag blandt eliteaktierne - og selve indekset sneg sig også lige op på en ny rekord.

Helt i front var det dog Genmab, der fra start til slut kørte hjem i den gule trøje efter et løftet kursmål fra JPMorgan. Men det var Novo Nordisk, Royal Unibrew og Carlsberg, der endte i rekord.

Samlet steg eliteindekset, C25, med 0,7 pct. til 1815,42, og dermed blev rekorden fra den 1. juni på 1807,12 overgået.

Med i bunden endte Demant med et fald på 1,6 pct. til 343,20 kr. uden selskabsspecifikt nyt

- Generelt er det meget begrænset, hvad der er af nyt til markedet i dag. I Europa er der begrænsede udsving - og herhjemme outperformer det danske marked trukket op af blandt andet Mærsk og Novo, siger Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank, til Ritzau Finans.

Genmab steg 3 pct. til 2607 kr. på nyheden om, at JPMorgan satte kursmålet op med 8 pct. til 2700 kr. Det er i den højere ende i forhold til andre analytikeres kursmål for aktien. Deutsche Bank har det højeste kursmål på 2850 kr.

Anbefaling er fortsat "overvægt".

NOVO OVER 500 KR

Afdelingsdirektøren vurderer, at også tirsdagens nyhed fra amerikanske Biogen om amerikansk godkendelse af selskabets Alzheimermedicin kan have skubbet op, hvilket også var tilfældet for Novo og Lundbeck.

Allerede tirsdag brød Novo gennem den psykiske barriere på 500 kr., og onsdag fortsatte opturen med et plus på 1,2 pct. til 506,90 kr.

- Det ser ud til, at Novo stabiliserer sig over de 500 kr. De fik et lille løft på Biogen i går - og det kører fortsat videre. Novo har selv et middel på vej mod Alzheimer - men det er endnu alt for tidligt at sige, om det overhovedet bliver til noget, siger Ole Kjær Jensen.

Lundbeck kørte også med op på tirsdagens nyhed og steg 0,6 pct. til 198,30 kr.

Samlet ventede markedet dog på flere ting torsdag: de amerikanske inflationstal samt hvad chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Lagarde, kan sige på et pressemøde torsdag om bankens pengepolitik efter centralbankens rentemøde.

ØRSTED INDGÅR SAMARBEJDE

Ørsted fortalte onsdag om et samarbejde med de to norske selskaber Fred. Olsen Renewables og Hafslund Eco med henblik på at udvikle havvind i Norge.

Per Fogh, der er aktieanalytiker i Sydbank, kalder passagen i meddelelsen om, at "vi (Ørsted) har taget det strategiske valg at føre an i kommercialiseringen af flydende havvind for at muliggøre teknologiens massive, globale potentiale, hvor Norge kan blive et nøglemarked i Europa" for interessant.

- Det er lidt det, jeg lægger mærke til. Det kunne godt være et samarbejde, hvor man udvikler flydende havvind og får lidt erfaring med det, også hvor det er relativt tæt på hjem. Det er helt sikkert interessant at få udforsket den her teknologi på nogle projekter, siger Sydbank-analytikeren.

- Derudover er det selvfølgelig også generelt spændende, at Ørsted kommer ind og får del i nogle af projekterne i Norge og med samarbejdspartnere, der også tidligere har været en del af norske projekter, lyder det videre fra Per Fogh.

Investorerne tog dog meldingen med knusende ro, og Ørsted var at finde blandt bundskraberne onsdag. Aktien faldt med 1,1 pct. til 857,60 kr.

FLERE FIK LØFTET KURSMÅL

Ringkjøbing Landbobank fik tirsdag løftet sit kursmål med 25 kr. til 700 kr. af Nordeas analytikere, der samtidig gentog anbefalingen "køb", efter at banken løftede forventningerne til 2021 tirsdag morgen.

Bankaktien faldt 0,3 pct. til 636 kr. onsdag.

Forsikringsselskabet Topdanmark fik løftet sit kursmål til 340 kr. fra 314 kr. af den britiske bank Barclays med en gentaget anbefaling på "ligevægt".

Oveni vurderede Nordea ifølge PLX.AI, at forsikringsselskabet vil kunne frigive en værdi på cirka 75 kr. per aktie ved et salg af sin forretning inden for livsforsikring.

Det er dobbelt op i forhold til Nordeas tidligere estimat.

Børsen skrev i marts, at Topdanmark undersøger mulighederne for at sælge Topdanmark Livsforsikring.

Forsikringsaktien steg 0,8 pct. til 314,40 kr. onsdag.

/ritzau/FINANS