Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

USA/Pimco: Fed-møde kan vise tidligere end ventet renteforhøjelse

14/6 16:45

Når den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften afslutter sit rentemøde, venter investeringskæmpen Pimco, at forventningerne til både vækst og inflation vil blive løftet.

På den baggrund lyder det samtidig fra Pimco, at majoriteten af Fed-medlemmerne vil fremrykke deres forventninger til en renteforhøjelse til 2023 mod tidligere marts i 2024.

Det skriver Pimco i en kommentar forud for rentemødet.

Derudover kan Fed-chef Jerome Powell potentielt åbne op for en reduktion af den amerikanske centralbanks kvantitative opkøb - også kendt som tapering - i forbindelse med rentemødet til september.

Pimcos basisscenarie lyder dog fortsat, at en reduktion af de kvantitative lempelser først vil blive annonceret i december, men hvis inflationen viser sig at være mere vedvarende end ventet, kan lempelserne altså indtræffe tidligere, lyder det i optakten.

- Samtidig tror vi, at Fed vil understrege, at den økonomiske genopretning stadig har en lang vej at gå, og at betydelige, yderligere fremskridt endnu ikke er nået, hvilket signalerer, at tapering sandsynligvis ikke begynder før anden halvdel af dette år, skriver Pimco.

Ifølge Pimco er den mest markante udvikling siden renteudvalget Federal Open Market Committee (FOMC) mødtes i marts, at inflationen har været kraftigere, end markedet ventede.

- Imidlertid har næsten alle Fed-medlemmer været resolutte i deres opfattelse af, at denne stigning i sidste ende vil vise sig at være midlertidig. Flaskehalse i forsyningskæden, genopretning af råvarepriser, genåbning af servicesektoren og især en hidtil uset stigning i priserne på brugte biler har skabt en perfekt storm for markant øget inflation, skriver Pimco, som mener, at det fortsat vil være centralbankens udlægning, at inflationen er midlertidig.

Den amerikanske inflation for maj viste en inflation på hele 5,0 pct., hvilket var en smule højere end ventet, da økonomernes konsensusestimat var på 4,7 pct.

/ritzau/FINANS