Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Beskedne udsving inden to-dages rentemøde i USA's centralbank

15/6 06:57

Den amerikanske dollar ligger nærmest uændret tirsdag morgen, mens handlerne ser frem mod mødet i den amerikanske centralbank renteudvalg, der begynder tirsdag.

Det er udvalget Federal Open Market Committee (FOMC), som onsdag skal give en pengepolitisk opdatering.

Ifølge Reuters vil handlerne i forbindelse med mødet holde skarpt øje med ledetråde, der kan signalere, hvornår politikerne vil ændre på de nuværende stimulus-tiltag, som er sat i værk under coronapandemien. Tiltagene giver en stigende frygt for inflation, men centralbanken ledet af formand Jerome Powell har ved flere lejligheder gentaget, at inflationspresset er midlertidigt og forbigående.

Derfor ventes det også, at stimulus-tiltagene vil fortsætte noget tid endnu. Det er på trods af, at økonomiske data efter genåbningen har pustet endnu mere liv i bekymringerne om prispres, og at det derfor kunne tale for en tidligere tilbagetrækning af stimulus-pakkerne, skriver Reuters.

Den amerikanske inflation for maj viste en stigning i forbrugerpriserne på 5 pct., hvilket var en smule højere end ventet, da økonomernes konsensusestimat var på 4,7 pct.

- Mens Powell vil træde forsigtigt, forventer jeg, at Fed varmer op til mere diskussion om tilpasning, som formelt skal annonceres ved september-mødes, lyder det fra Chris Wiston, chef for research hos mægleren Pepperstone i Melbourne, i en kundeopdatering ifølge Reuters.

- Enhver opfattelse, der cementerer en formel meddelelse til september, skulle være beskedent bullish for den amerikanske dollar, men risikoen er symmetrisk, da Powell vil være forsigtig med ikke at skade de økonomiske forhold, skriver han videre.

På de finansielle markeder er der en stigende forventning til, at Federal Reserve er ved at være tæt på at give indikationer om tidspunktet for en reduktion i bankens aktiv-opkøbsprogram.

Euro koster 1,2125 dollar tirsdag morgen mod 1,2124 dollar mandag klokken 17. Dollar ligger samtidig i 110,07 yen mod 109,98 yen per dollar mandag eftermiddag.

Pund koster 0,8591 dollar tirsdag morgen mod 0,8589 mandag klokken 17.

/ritzau/FINANS