Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Obligationer/tendens: Renten i snævert interval før rentemøde

15/6 07:17

Handlerne på finansmarkederne er afventende, hvilket kan give et nogenlunde stille rentemarked frem mod morgendagens nøgletal.

Markedernes aktører ser frem mod morgendagen og nyt fra den amerikanske centralbanks renteudvalg FOMC, Federal Open Market Committee, der vil komme med en pengepolitisk opdatering i USA i form af et pressemøde med centralbankchef Jerome Powell efter komiteens rentemøde.

I den forbindelse spekuleres der i, om centralbanken vil se en nødvendighed i at stramme den lempelige pengepolitik lidt før ventet grundet den stigende inflation, som medlemmer af Federal Reserve dog mener er forbigående.

I Nordeas morgenrapport vurderer analytikerne, at rentemarkederne vil ligge fladt før onsdagens nøgletal.

- Mon ikke vi kommer til at se den lange amerikanske rente i et snævert interval indtil FOMC-mødet i morgen aften. Billedet er det samme i Europa, skriver banken.

Renten på den danske toneangivende tiårige statsobligation med udløb i 2029 lukkede i minus 0,1 pct., hvilket var en stigning på 1 basispoint i forhold til fredag.

Renten ventes at ligge vandret, da renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation ligger i 1,5 pct. på markedet i Tokyo, hvilket ikke er en synderlig ændring, siden obligationsmarkedet i Danmark lukkede mandag.

Det er en stigning på 4 basispoint siden mandag.

Tirsdag over middag kommer der nøgletal fra USA. Iblandt dem er både tal for producentpriser for maj, der er estimeret til 0,5 pct. mod 0,6 pct. måneden før og for industriproduktionen i maj, der er estimeret til 0,7 pct. mod 0,5 pct i april.

Om sidstnævnte skriver Handelsbanken i sin morgenrapport:

- Givet genåbningen af økonomien er det en skuffende udvikling, der dog kan tilskrives problemer med produktionskapaciteten. Det lader til, at forsyningskædeudfordringerne og manglen på kvalificeret arbejdskraft har bremset væksten i industriaktiviteten på trods af bedringen i efterspørgslen i kølvandet på restriktionslempelserne.

Dagen byder også på tal fra det britiske arbejdsmarked og taler fra både chef for den østrigske centralbank, Robert Holzmann, og Fabio Panette, der er medlem af Den Europæiske Centralbanks bestyrelse.

/ritzau/FINANS