Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Solar/CEO: Byggeri og industri kører på højere niveau end ventet

9/7 10:56

Under det meste af corona var der gang i byggeriet, og nu er også industrien ved at komme op i gear igen.

Det smitter af på sourcing- og servicevirksomheden Solar, der fredag opjusterer forventninger til 2021 for anden gang.

- Alle vores markeder bidrager til vækst. Det gik godt med byggeri også under corona, og det var godt for os, siger den administrerende direktør hos Solar, Jens Andersen og fortsætter:

- Samtidig var der meget industri, der var lukket ned, og den efterspørgsel løfter nu i den rigtige retning og på et højere niveau, end vi ventede.

Baseret på den foreløbige rapportering øger Solar forventningerne til resultatet for primær drift, EBITDA, for 2021 til 825 mio. kr. fra 725 mio. kr.

Topchefen fremhæver selskabets strategi Core+ som en stor faktor i de gode resultater.

Her fokuseres der på fire strategiske ben, der skal fremme vækst og profit: Industri, handel, klima og energi samt koncepter.

- Det er fire strategiske initiativer, som vi skal styrke os på frem mod 2023. Det er forlængelse af tidligere strategi, og ting vi gør godt, som vi prøver at brede ud og gøre endnu bedre, forklarer Jens Andersen, der påpeger, at Solar vil være endnu mere digitale og grønne.

Selskabet forventer nu en omsætning på 12.100 mio. kr. svarende til en organisk vækst på cirka 4 pct.

I Core+-strategien er der integreret et såkaldt Better Business-projekt, der ventes at reducere omsætningen med 200 mio. kr. Det er udgifter til omstilling og allokering af produkter og ressourcer.

- Vi prøver at stille skarpt på, hvor vi tjener penge, og hvor vi ikke gør. Der, hvor vi synes, at indtjening og indsats ikke matcher, tager vi fravalg, så vi kan reallokere ressourcerne, siger Jens Andersen.

- Eksempelvis i Holland vil der primært være fravalg af gasfyr, som vi vil erstatte med salg af varmepumper. Det grønne vækster, og vi skal ud af fossile varmeforsynere, mens tid er, og så bruge sælgerne og teknikerne på at fokusere på det grønne, forklarer direktøren.

Justeres der for omkostningen ved Better Business, så ventes der en organisk vækst på omkring 6 pct.

/ritzau/FINANS