Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Topdanmark/CEO: Stærkt momentum med vækst i distributionskanaler - NY

16/7 12:45

Topdanmark ser et stærkt salgsmomentum med vækst i selskabets distributionskanaler, mens et fokus på bæredygtige initiativer også har medvirket til et stærkt resultat.

Det siger administrerende direktør, Peter Hermann, i forlængelse af selskabets kvartalsregnskab fredag middag.

- Vi har et stærkt momentum på vores salg og oplever, at kunderne vælger os aktivt til. Vi har vækst på tværs af vores distributionskanaler, og vi har særligt gjort en proaktiv indsats for at sikre, at vores eksisterende kunder har de rigtige dækninger.

Topdanmark leverede i første halvår af 2021 et resultat på 10.264 mio. kr. Selskabet ser for resten af året en fortsat positiv præmievækst, lavere skadeudgifter samt et bedre investeringsresultat end ventet.

På privatmarkedet har forsikringsselskabet oplevet efterspørgsel på børneforsikringer, og Topdanmark har nu rundet 80.000 forsikringer med potentiale til som minimum at fordoble antallet, oplyser topchefen.

Erhvervskunder har i første halvår efterspurgt bilforsikringer i et niveau, der er tre gange højere end for øvrige produkter, fremgår det.

BÆREDYGTIGE INITIATIVER HAR POSITIV INDVIRKNING

Den grønne omstilling har ligeledes bidraget til koncernens positive halvårsregnskab.

- Vi er kun lige begyndt, og jeg glæder mig over den positive respons fra både privat- og erhvervskunder. En fortsat høj kundetilfredshed bekræfter, at vi er lykkes med at give en værdifuld og personlig rådgivning, siger Peter Hermann.

En del af det grønne initiativ er forebyggelse af skader, der står til at gavne "klimaet, samfundet, kunden og Topdanmark."

CORONAKRISEN VED AT SLIPPE SIT TAG

Coronavirusset synes at slippe sit greb på dele af samfundet, mens flere skadeområder nu også ser en normalisering, vurderer Topdanmark.

Det har ifølge selskabet medført lavere skadeudgifter end ventet i første halvår - blandt andet på grund af få vejrskader og færre udgifter til hus end ventet, mens stigende omkostninger på håndværkere og byggematerialer har trukket ned.

- På negativsiden har priserne på især håndværkere og byggematerialer været stigende i løbet af året. Vi har dog indgået en række nye indkøbsaftaler, som har begrænset de negative effekter, siger Peter Hermann i forbindelse med kvartalsregnskabet.

Imens har Topdanmark set brugen af gratis videokonsultationer med læger stige i sommermånederne med 30 pct.

FORMÅLSPENSION RUNDER 2 MIA. KR.

Topdanmark har i første halvår rundet 2 mia. kr. for sit pensionsprodukt Formålspension. Det er nu selskabets ambition at placere 30 pct. af sine forvaltede pensionsmidler i produktet med mere til følge i de efterfølgende år.

- Vi har nu valgt at skrue op for ambitionerne og sigter efter, at 30 pct. af pensionsmidlerne, der er forvaltet af Topdanmark, skal være placeret i Formålspension i 2025. Det svarer til knap en tidobling af beholdningen de kommende år, siger Peter Hermann.

/ritzau/FINANS