Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta/middag: Dollar svækkes forud for Fed-møde

26/7 13:47

Dollar svækkes mandag eftermiddag over for flere valutaer i takt med at investorerne retter blikket mod onsdagens møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed).

Her kommer markedets fokus til at være på, hvor langt Federal Reserve er kommet med sin overvejelse om en tilpasning af opkøbsprogrammet, da den amerikanske økonomi igen er kommet op i gear.

- Vi regner med, at Fed vil have en detaljeret diskussion om tilpasning, men uden at komme med en konkret udmelding og uden at komme med en tilpasningsadvarsel eller beslutning, skriver finanshuset Citis valutastrateger Ebrahim Rahbari og Lenny Jin i et notat ifølge Reuters.

De tilføjer, at der er risiko for en senere end ventet udmelding om tilpasning af opkøbsprogrammet - måske ved udgangen af fjerde kvartal - da der fortsat er usikkerhed over omfanget af Delta-varianten.

I forhold til krydset mellem euro og dollar peger de på, at forskellen mellem Den Europæiske Centralbank, ECB, og Federal Reserve i forhold til den førte pengepolitik fastlåser euro over for dollar, men at det ikke umiddelbart taler for en styrkelse af dollar.

Euro handles tirsdag eftermiddag i 1,1792 dollar mod 1,1766 dollar fredag kl. 17.

Også japanske yen ligger styrket over for dollar. Mandag går der 110,26 yen på en dollar mod 110,56 yen per dollar fredag.

Der er også nyt om kryptovalutaen bitcoin, der mandag stiger mere end 11 pct. til 38.523,89 dollar, efter rygter om at detailkæmpen Amazon har planer om at acceptere bitcoin som betalingsmiddel inden årets udgang.

/ritzau/FINANS