Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Mandagens aviser med Simcorp, Rockwool og Novo Nordisk

16/8 06:32

BØRSEN

VACCINEDILEMMA GIVER TOPCHEFER HOVEDBRUD

Danske topchefer er afventende med at stille vaccinekrav til medarbejderne, sådan som flere selskaber gør det i USA. Det er et frit valg, mener ISS-topchef Jacob Aarup-Andersen, mens Genmab diskuterer vaccinekrav. Men de smitsomme coronavarianter skaber utryghed. Forside, side 6-10)

NORLYS’ OVERSKUD LØFTES AF BRINTFIRMAS BØRSDEBUT

Noteringen af Green Hydrogen Systems er med til at sende overskuddet op hos Norlys, der også høster effekterne af storfusion. (Side 4)

SIMCORPS GENERATIONSSKIFTE HAR VÆRET UNDERVEJS I TO ÅR

Klaus Holse træder af som topchef i Simcorp. I stedet overtager selskabets driftsdirektør, Christian Kromann. (Side 12)

ROCKWOOL OPJUSTEREDE FOR ANDEN GANG I ÅR – ALLIGEVEL FALDT AKTIEN

Stor aktivitet i byggeriet er en af hovedforklaringerne på, at salget af Rockwools produkter skyder i vejret. (Side 13)

SOLDATERSØGSMÅL MOD DANSKE BANK FÅR DET SVÆRT

Advokaten går i flæsket på Danske Bank: Vil gøre alt for at holde storbanker ansvarlige for hvidvask for Taliban. (Side 14)

PRIVATINVESTORER JAGTER AFKAST I TEKNOLOGISEKTOREN

Privatinvestorer satser på kort sigt på at hente merafkast i tech-sektoren, viser undersøgelse. Strateger tror mere på finans. (Side 18-19)

DATA PEGER AKTIERNE 10 PCT OP DE NÆSTE 12 MÅNEDER

En overnormal vækst vil sende amerikanske aktier videre op. I Bankinvest kalder man estimatet “realistisk”. (Side 20)


BERLINGSKE BUSINESS

RAPPORT VISER BANK-KONKURRENCE IKKE FEJLER

Fronterne er trukket hårdt op i debatten om konkurrencen i den danske banksektor. En ny rapport fra Copenhagen Economics viser, at der ikke er tegn på mangelfuld konkurrence. Det står i skarp kontrast til erhvervsminister Simon Kollerups (S) tidligere udtalelse. (Forside, side 4-5)

REGERINGEN INDKALDER EKSPERTGRUPPE TIL MAGTOPGØR MED TECHGIGANTERNE

Eksterne eksperter skal udpege, hvor Google, Facebook, Amazon og andre har fået for meget magt og hjælpe regeringen til at gribe ind. (Side 6)

SIMCORP SKIFTER TOPCHEF

Den danske softwarevirksomhed Simcorp præsenterede forleden halvårsregnskab og en overraskende nyhed. Efter ni år i spidsen for koncernen takker Klaus Holse af som administrerende direktør. Han bliver erstattet af Christian Kromann, der indtil nu har været driftsdirektør. (Side 7)

NOVO NORDISK VIL VÆRE HELT CO2-NEUTRAL

Danmarks største medicinalvirksomhed har nået sit delmål om en grøn produktion. Men det er et andet område, der står for den største forurening. Nu lanceres næste klimasatsning. (Side 9)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

DANSKE ROBOTTER ER KOMMET TIL NYE KRÆFTER

Nedlukningen af fabrikker verden over under coronakrisen gav mange danske robotfirmaer et knæk – men nu er de kommet til nye kræfter. Alene hos Universal Robots, der er sværvægter i den fynske robotklynge, er omsætningen i andet kvartal steget med 75 pct. (Forside, side 6-7)

FRISKE MILLIONER TIL BRILLEFIRMA

Den underskudsramte brillevirksomhed Christopher Cloos modtager en kapitalindsprøjtning på i alt 6,2 mio. kr. (Side 4)

NYT FEDMEMIDDEL – NOVO NORDISK ER SOM UNG IGEN

Der var store forventninger til fedmemidlet Wegovy, men de blev langt overgået under den første måned på markedet i USA. Nu ser Novo Nordisk sandsynligvis ind i årrække med høj vækst, og perioden kan blive forlænget, hvis forsøg med forebyggelse af demens falder heldigt ud. (Side 14-15)

/ritzau/FINANS