Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

STG opjusterer prognose efter højt salg af håndrullede cigarer - GENT

20/8 06:34

Scandinavian Tobacco Group (STG) har haft et forrygende salg af håndrullede cigarer i USA, og det får nu selskabet til at opjusterer forventningerne til 2021.

Det meddeler STG torsdag aften.

- I andet kvartal har Scandinavian Tobacco Group leveret en stærk organisk vækst i nettoomsætningen og driftsresultatet før af- og nedskrivninger og særlige poster, EBITDA. Resultaterne er især drevet af en fortsat høj efterspørgsel efter håndrullede cigarer i USA, et favorabelt markedsmiks samt synergier for integrationen af Agio Cigarer, skriver STG i meddelelsen med de foreløbige tal for andet kvartal samt opjusteringen.

- Vi leverer et stærkt kvartal med vækst i både nettoomsætningen og EBITDA især drevet af den stærke efterspørgsel på håndrullede cigarer i USA, siger Niels Frederiksen, der er administrerende direktør i STG, i meddelelsen.

- Vi venter en fortsat høj efterspørgsel af håndrullede cigarer resten af året, og vi hæver forventningerne for 2021 for at afspejle dette, siger han.

STG påpeger, at sidste års andet kvartal var påvirket negativt af covid-19, hvilket gør sammenligningen mellem de to kvartaler vanskelig.

I andet kvartal i år lander omsætningen på 2156 mio. kr. mod 2097 mio. kr. i kvartalet sidste år. Det justerede driftsresultat for af- og nedskrivninger ender i kvartalet på 606 mio. kr. mod 489 mio. kr. i andet kvartal 2020. Det svarer til en organisk vækst på 20,8 pct.

EBITDA-marginen er på 28,1 pct. mod 23,3 pct. i perioden sidste år.

Den justerede indtjening per aktie er i andet kvartal på 4,10 kr. mod 3,00 kr. i andet kvartal sidste år.

STG sætter forventningerne til 2021 op og venter nu en organisk vækst i det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 16-20 pct. Tidligere ventede selskabet en organisk vækst i det justerede driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 12-18 pct.

Tobakskoncernen påpeger, at væksten fortsat ventes at aftage i løbet af andet halvår, da sammenligningerne fra år til år er vanskeligere, især i tredje kvartal, og da markedssammensætningen forventes at normalisere sig noget.

- Imidlertid forventes hele året nu at blive stærkere end tidligere forventet, selvom risiciene fortsat er højere end normalt på grund af covid-19, fremgår det af meddelelsen.

Tabel over Scandinavian Tobacco Groups (STG) regnskab for andet kvartal af 2021:

Mio. kr.
Q2 2021
Q2 2020
Omsætning
2156
2097
EBITDA f.s.p
606
489
EBITDA-margin i %
28,1
23,2
Indtjening per aktie
4,10 kr.
3,0 kr.

STG's forventninger til 2021:

Pct.
Ved Q2
Ved Q1
Organisk EBITDA-vækst
16-20
12-18%



STG er kommet med foreløbige tal for regnskabet for andet kvartal torsdag aften.

/ritzau/FINANS