Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Novozymes/Nordnet: Næppe udsigt til investorjubel efter ny vækstplan

28/9 08:46

Novozymes' vækstplan er på den ene side uambitiøs sammenlignet med tiden før 2016, men kigger man på de seneste år, er der imidlertid tale om en ambitiøs målsætning.

Det er vurderingen fra Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, i en analyse.

Mandag aften kom Novozymes med sin nye strategi for væksten frem til udgangen af 2025. Målet for de kommende år bliver en gennemsnitlig organisk vækst på 5 pct. eller mere i perioden, mens driftsmarginen (EBIT) ventes at nå op på 26 pct. i 2025.

- Investorerne vil næppe være meget imponerende, når de i dag skal tage bestik af de nye målsætninger, skriver Per Hansen.

Investeringsøkonomen påpeger samtidig, at målet om en organisk vækst på mere end 5 pct. er under den historiske vækst, men at den trods alt er over de seneste års skuffende udvikling.

Væksten kan lægge et pres på Novozymes' indtjeningsmargin og vil nok kunne mærkes på konsensusestimaterne, der ifølge Per Hansen nok bør nedjusteres en anelse.

Samtidig ventes det, at Novozymes må foretage væsentlige tilbagekøb for at nå i mål med målsætningen om 5 pct.

Novozymes lukkede mandag 2,3 pct. lavere i 453,90 kr. på børsen i København.

.\\˙ MarketWire