Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Carlsberg får bøde på 100 mio. kr. i Indien - NY

28/9 13:12

Konkurrencemyndighederne i Indien har tildelt Carlsberg en bøde på i omegnen af 100 mio. kr.

Det skrev Reuters fredag eftermiddag.

Også United Breweries, der blandt andet står for distribution af Heineken i Indien, bliver straffet i en langstrakt konkurrencesag. Det indiske bryggeri skal betale hele 650 mio. kr. for at overtræde konkurrencereglerne i Indien.

Ifølge afgørelsen har Carlsberg og United Breweries sammen med Anheuser Inbev overtrådt de indiske konkurrenceregler ved at have aftalt priser i flere indiske delstater, hvilket betegnes som priskartel.

Anheuser Inbev slipper uden bøde, da selskabet har ageret whistleblower over for konkurrencemyndighederne.

Oprindeligt skulle de tre bryggerier, der sidder på 88 pct. af det indiske ølmarked, bøde for i alt 1,59 mia. kr. Men et samarbejde med myndighederne har udløst en rabat.

Udover bøden til Carlsbergs indiske division får også divisionens administrerende direktør, Nilesh Patel, en personlig bøde på cirka 150.000 kr. for sin rolle i sagen.

Hos Carlsberg bekræfter man over for Ritzau dommen fra den indiske konkurrencemyndighed, og bryggeriet vil nu bruge tid på at gennemgå den med sine advokater.

- Siden vi blev klar over problemet i oktober 2018, har vi samarbejdet med lokale myndigheder for at komme til bunds i sagen, oplyser Carlsberg i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Bryggeriet tilføjer, at det også har arbejdet hårdt på at styrke sine interne procedurer og har implementeret "talrige aktiviteter for at sikre, at vi altid handler i overensstemmelse med lokal lovgivning såvel som egne interne politikker."

- Vi tager fortsat konkurrencesager meget alvorligt i alle markeder, hvor vi driver forretning. Derfor har vi også en omfattende intern politik på dette område i Carlsberg Group, som ligeledes er implementeret i Carlsberg Indien, oplyser Carlsberg.

Bryggeriernes ulovlige samarbejde er ifølge de indiske konkurrencemyndigheder foregået i perioden 2007-18.

Carlsberg-aktien ligger tirsdag ved 13-tiden 0,6 pct. lavere i 1038,50 kr.

.\\˙ MarketWire