Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Valuta: Rentestigninger sender dollar i højeste niveau i fire uger

28/9 15:34

Dollar styrkes til det stærkeste niveau i fire uger over for euro tirsdag, hvor rentestigninger på amerikanske obligationer og faldende aktiemarkeder har fået investorerne til at søge tilflugt i den amerikanske valuta.

De urolige børser skyldes meldingerne i sidste uge fra den amerikanske centralbank, der nærmer sig en neddrosling af sine månedlige obligationsopkøb og derved en mindre opstramning af sin pengepolitik.

Selv om neddroslingen ikke i sig selv er en overraskelse, har markedet alligevel valgt at prisjustere både obligationer, aktier og valuta.

- Sådan er det nogen gange. På et eller andet tidspunkt går proppen af flasken, konstaterer valutastrateg i Nordea Niels Christensen over for MarketWire.

Euro koster tirsdag eftermiddag 1,1673 dollar mod 1,1700 dollar mandag eftermiddag. Der går samtidig 6,3685 kr. på en dollar mod 6,3555 kr. mandag.

Styrkes dollar til under 1,1664 dollar per euro, vil det være stærkeste niveau siden november sidste år.

- Vi har i går og i dag set negative aktiemarkeder og en fortsat stigning i renterne. Begge dele giver anledning til en stærkere dollar. Det ser dog ud som om, at markedet tøver lidt med at teste augustniveauerne. Men pilen peger altså i den retning: At vi kommer til at se en stærkere dollar, siger Niels Christensen.

Han ser blandt andet risiko for, at aktieuroen fortsætter til gavn for dollar.

- Vi nærmer os måneds- og kvartalsafslutning, og når aktieinvestorerne har haft pæne gevinster, er de nok også tilbøjelige til at reducere og sikre, at deres gevinster registreres, lyder vurderingen.

.\\˙ MarketWire