Click
Chat
 
Du kan vedhæfte PDF, JPG, PNG, DOC(X), XLS(X) og TXT-filer. Klik på ikonet, vælg fil og vent til upload er færdig før du indsender eller uploader endnu en fil.
60
Vedhæft Send
Historik

Vælg chat via ovenstående menu
Luk reklame

DANMARKS STØRSTE INVESTORSITE MED DEBAT, CHAT OG NYHEDER

Fed-chef: Centralbank bør nedbringe balancen

28/9 15:50

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed), bør arbejde på at nedbringe sin bugnende balance så snart nedtrapningen af opkøbsprogrammet er afsluttet.

Sådan lyder det blandt andet fra James Bullard, der er chef for Federal Reserves afdeling i St. Louis, i et interview med Reuters.

Ved sidste rentemøde blev Fed i store træk enige om at nedtrappe sit opkøbsprogram, der blev iværksat som stimuli, da coronapandemien brød ud. Nedtrapningen ventes at blive påbegyndt i slutningen af året og færdiggjort i starten af 2022 - om end de endelige datoer ikke er fastlagt.

Med nedtrapning næsten på plads er fokus begyndt at vende sig mod spørgsmålet om, hvornår der kan komme de første renteløft, og hvad centralbanken skal stille op med sin gigantiske balance, skriver Reuters.

I øjeblikket er Feds balance på knap 8500 mia. dollar, og ifølge Bullard er der ingen grund til at fastholde det høje niveau, når opkøbene er afsluttet.

Efter finanskrisen fortsatte Fed med at opkøbe obligationer i fem år og yderligere tre år, før centralbanken holdt op med at geninvestere afkastene.

- Alt kan ske meget hurtigere, end det kunne ved den tidligere genopretning, siger han til Reuters.

- Det ville være et naturligt tidspunkt at gøre det på (efter nedtrapningen, red.) Det ligner et robust opsving hele vejen igennem næste år. Vi kommer til at være i glimrende form til det tidspunkt, lyder det videre.

Ifølge Bullard har Federal Reserve endnu ikke sat gang i diskussioner om, hvornår nedbringelsen af balancen skal ske.


.\\˙ MarketWire